Izbor kolica za bebe u pet koraka

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Kupovina kolica za bebe u današnje vreme predstavlja prilično veliku stavku kućnog budžeta, te treba vrlo pažljivo birati i iz široke ponude odabrati baš ono što odgovara kako bebi, tako i afinitetima oba roditelja. Skuplje ne znači uvek i bolje, te se prilikom ovog slatkog izbora mora obratiti pažnja na različite detalje, kao što su funkcionalnost i težina, praktičnost i prilagodljivost porodičnim navikama. Ako niste sigurni šta bi najviše pogodovalo vašim i potrebama vašeg mališana, postavite sebi pitanje – šta je ono što presuđuje prilikom ovakvog izbora. Mi vam dajemo nekoliko predloga kako da ove dileme rešite.

Praktičnost kolica za bebe

Na prvo mesto svakako dolazi funkcionalnost kolica za bebe, i ovo je osnovno pravilo kojim se treba voditi. Imajte na umu da ovaj predmet treba da Vam olakša svakodnevicu, te tako njemu i pristupajte. Kolica za bebe bi trebalo da imaju naslov koji je moguće lako spustiti i podići, kako bi se prilagodio svim položajima bebinog tela, kao i podesive ručke, da bi i mami i tati takođe bilo udobno prilikom šetnje. Vodite računa i o postojanju opcije rotiranja točkova u svim pravcima, kako biste omogućili sigurnu šetnju svom klincu i klincezi, a sebi pojednostavili snalaženje sa ivičnjacima, stepenicama i uskim trotoarima.

Originalna i kreativna rešenja

Sve manje vremena koje nam stoji na raspolaganju u ovoj brzoj današnjici uslovilo je da se kolica za bebe biraju i prema pojedinim sklonostima mame i tate, pa tako ne iznenađuje podatak da je prodaja kolica u obliku bicikla zabeležila značajan porast. Rekreacija ovog vida omogućava roditeljima da se posvete sebi i svom zdravlju, dok istovremeno i beba provodi vreme na čistom vazduhu. Takođe, kolica za bebe u obliku automobila ili njihove retro varijante sa čipkom i velikim točkovima, za one malo romantičnije, sigurno neće proći nezapaženo, te ukoliko imate afinitete prema ovim kreativnim rešenjima birajte kolica za bebe po svom ukusu.

Nosiljka i kolica za bebe – dva u jedan

Pitanje praktičnosti takođe se oslikava u mogućnosti da kolica za bebe i nosiljku kupite u jednom setu, jer su ovakvi vidovi paketa opreme jeftiniji nego kada ih pazarite odvojeno. Nosiljka će vam omogućiti i veću pokretljivost, jer nećete morati da kolica prenosite sa mesta na mesto, već ih možete jednostavno odložiti, a nosiljku izvaditi iz njihovog okvira.

Težina kolica

Kolica za bebe ne bi trebalo da budu preteška, jer treba voditi računa da će vam prilikom šetnje smetati kese koje nosite iz kupovine ili torba sa bebinom opremom, dodatno otežavajući teret, koji ćete sasvim sigurno u pojedinim trenucima morati da podignete u celini i negde prenesete. Stoga je važno da sama kolica budu što lakša, kako biste ove poteškoće predupredili.

Pitanje finansija

 

Pitanje finanasija, nažalost, neretko je presudno prilikom svake kupovine, pa isto važi i za kolica za bebe. Ukoliko možete sebi da priuštite neka bolja kolica, investirajte u ovaj predmet, jer su ona bitan faktor bebinog zdravlja i razvoja. U drugim slučajevima, možete pratiti popuste ili istražiti neki od portala koji se bave razmenom bebi opreme, i tako ostvariti značajnu uštedu.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar