Izrada internet prodavnica – nekoliko korisnih saveta

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Ukoliko ste do sada pokušavali sami, verovatno ste shvatili da izrada internet prodavnica nije ni malo lak zadatak. Pre svega, moraju se izvesti ozbiljna testiranja i dijagnostikovanja. U nekoliko osnovnih koraka pokušaćemo da vam pomognemo da vaša izdrada internet prodavnica bude što jednostavnija i uspešnija:

Obezbedite domen

Naziv domena mora biti lak za pamćenje i razumevanje. Na primer, ako prodajete čaše vaš domen bi mogao da bude ProdajaCasa.com ili CaseZaVas.com. Ako ste se upleli u mrežu zauzetih naziva domena i nikako ne uspevate da pronađete odgovarajući, pogledajte premium domene.

Odaberite platformu koju želite da koristite

Izrada internet prodavnica zahteva da instalirate softver na PC ili shopping cart platformu. To je vitalna komponenta kada je u pitanju izrada internet prodavnica jer će učiniti da vaš websajt izgleda profesionalno sa desetinama dodataka bez programiranja od strane vlasnika prodavnice. Neke se mogu naći besplatno, ali one kvalitetnije ipak moraju da se plate. Za profesionalnu internet prodavnicu obratite se ovde http://www.nbgcommerce.com/

Izrada internet prodavnica i svih opcija na njoj je ozbiljan posao

Opcije na online shop-u veoma su bitne. Govorimo o naročito o onom delu koji je vidljiv vašim mušterijama jer izrada internet prodavnica i služi da bi se zadovoljile mušterije. Bitno je da odaberete  shopping platformu koja omogućava makar ove minimalne uslove:

·         Lako za upotrebu i lako za podešavanja

·         SEO optimizacija poput meta-tag generatora itd.

·         Platforma koju je lako dizajnirati

·         Laka obrada slika proizvoda

·         Komunikacija sa mušterijama

·         Servis plaćanja i dostave

·         Bezbednost korišćenja sajta – sertifikati

·         Podrška za podešavanja jezika i valute

·         Alatke za marketing i promociju

·         Saradnja sa shopovima poput eBay, Amazon i sličnim

·         Integracija sa drugim sistemima, ukoliko se pokaže potrebnim

 

Kreirajte jedinstven logo za vaš posao

Vaš logo je vaš brend i budite obazrivi kada je reč o ovome. Izrada internet prodavnica služi da privuče mušterije i u mnoštvu web prodavnica bitno je da budete vizuelno prepoznatljivi. Ako je vaša prodavnica sinhronizovana sa nekom ključnom online prodavnicom, možete lakše da privučete mušterije „pred vaš izlog“.

Dizajnirajte vaš izlog

Izrada internet prodavnica služi da kupcima olakša život i zato odmah odustanite od prekomplikovanih dizajn rešenja za online izlog – onaj deo vaše online prodavnice koji vide mušterije. Početničke greške u ovom smislu su: nepregledna gomila proizvoda na početnoj strani uz pregršt dodatnih informacija. Pomozite vašim mušterijama da u vašoj prodavnici nađu ono što im je potrebno tako što ćete precizno kategorisati robu i usluge.

 

Dodajte/menjajte proizvode i promovišite vaš shop

Nastojte da prikažete što više vaših proizvoda već na prvom kliku, ali nemojte mušterije i zatrpavati informacijama, a potom izaberite način da promovišete vašu stranu tako da ljudi koji je posećuju postanu vaše stalne mušterije.

 

Započnite blog

Izrada internet prodavnica omogućava i olakšava komunikaciju sa mušterijama pa ako vam je cilj da zadobijete reputaciju, trebalo bi da pokrenete blog na vašoj internet prodavnici. Izbor načina i servisa da pokrenete blog je gotovo nepregledan, a godišnja naknada jeftina. Uz blog dolaze i neki stvarno zgodni dodaci za vaš shop...

Međutim, izrada internet prodavnica trebalo bi da dođe nakon pokretanja bloga i zato nemojte oklevati, započnite blog već danas. Jednostavno je, jednim klikom možete da instalirate blog platformu.

Malušev

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar