Kada ili tuš kabina, šta je praktičnije rešenje?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Pitanje koje se najčešće postavlja prilikom planova za renoviranje kupatila jeste za koji se model kade odlučiti. Svako ima svoje razloge za odabir onoga što mu više odgovara i to je svakako jasno, ali nam se ponekad čini da je bolje ono što zapravo i nije. Jednostavno, ponekad i nismo upućeni u to koja sve rešenja postoje, šta je nešto što je poslednja reč mode u enterijeru ako nam je to važno. Informisanje je važno, a pored toga I pouzdanost tih informacija, odnosno koliko neko želi da nam pomogne u putu da imamo što lepše kupatilo a ne samo da nam uzme novac i vreme.

Obe opcije su prave, samo ne odgovara svaka svima - tuš kabine i paravani za tuš kabine u blagoj prednosti


U tome da li ćemo staviti u kupatilo tuš kadu ili kabinu doprinosi veličina kupatila – a praktičnost se ogleda i u samim potrebama onih koji to kupatilo koriste. Nisu iste potrebe onih koji su mlađi i stariji, najpre zbog načina ulaženja u prostor za kupanje, a zatim i zbog samog održavanja. Ipak, sudbinu kupatila kroji to koliko u njemu imamo mesta. U svakom slučaju, ako se odlučite za tuš kadu, bitno je odabrati i instalirati i adekvatan paravan za tuš kabinu. Prednosti tuš kabina su da zauzimaju manje prostora od kada, ljudi češće koriste tuširanje jer je brže od kupanja. Kada se sve sabere - može se reći da je ekonomičnija varijanta. Posetili smo jedan od salona  keramike  Alvos i od njihovih zaposlenih smo saznali sve  informacije koje se odnose na kvalitet paravana za tus kabine.

Alvos paravani za tuš kabine prvenstveno služe da bi sprečili prskanje vode ali svojim izgledom mogu doprineti i da vaše kupatilo i prostor izgledaju lepše. Postoje paravani i za kade,  ali su oni prilično ređi, i ovom prilikom ćemo se zadržati na paravanima za tuš kabine. Oni se postavljaju uza zid, i to na tuš kadu ili, ono što je poslednjih godina sve češće trend, na podne pločice.

Vrste paravana za kupatilo

Paravana ima u raznim dimenzijama. Najzastupljeniji su kvadratni, prema dimenzijama tuš kabine, 80x80 cm ili 90x90 cm, ali mogu biti i drugih dimenzija i izrađivati se po narudžbini. Za kupatila se u novogradnji često ostavlja manje mesta pa se zato pribegava izrađivanja tuš kabina po meri. Prilikom odabira paravana, verovatno će ulogu  imati i sama cena. To nije čudo, pošto su sve stvari koje su potrebne kada se renovira kupatilo izrazito skupe. Ide se na kvalitet, jer se to ne radi često, pa su samim tim i troškovi poprilični. Cena zavisi, naravno, od dimenzije ali i od oblika, materija izrade, debljine stakla ukoliko se radi o staklenim paravanima, brenda koji kupujete. 


Paravani se inače moraju i održavati, redovno brisati spolja, ali još bitnije iznutra, kako se ne bi nakupljao kamenac ili buđ, što može dosta uticati na izgled ako ne i celog kupatila. Da se ne pominje situacija u kojoj se zapusti održavanje, tada može da se dovede u pitanje i celokupna funkcionalnost paravana, propadanje određenih delova. To na kraju rezultuje ponekad i celokupnom zamenom paravana. Na kraju krajeva, danas postoje i brojna sredstva za održavaje koja taj posao čine lakšim i ne toliko mrskim.



Komentarisanje je isključeno.