Kako da svoj dvorišni bazen pretvorite u pravi mali raj za kupanje?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

 

 

Kućno parče mora i oaza mira nešto su o čemu sanja verovatno skoro svaki čovek. Ipak nema svako za to i mogućnosti. U skladu sa granicama kućnog budžeta i željama porodica biće organizovan kako eneterijer tako i eksterijer dvorišta. Mnogi stručnjaci savetuju da se pri uređenju eksterijera odredi prostor za neku vodenu površinu. Blagotvorno dejstvo koje zvuk i njihova blizina imaju na čoveka su široka. A možete zamisliti kolika je sreća kada se vratite umorni sa posla jednog toplog letnjeg dana i nakon ručka uskočite u svoj raj da se opustite? Ako već imate tu sreću i mogućnost da na ovaj način uživate u svom dvorištu onda je to razlog više da se inormišete koji su to sve načina da to mesto učiniti za vas posebnim i jedinstvenim.

OBEZBEDITE PRATKIČAN PRILAZ I LEP AMBIJENT

Za motnažne važno je da budu postavljeni na ravnoj površini i da ispod njih bude podloga. Za ugradne je važno da prostor oko njih bude bezbedan i čist kako bi se smanjio unos neželjenih čestica. Pored toga, pejzažna arhitektura oko tog mesta je od velikog značaja. Treba da birate biljke, cveće i drveće čije lišće ne otpada svakodnevno i leti okolo. Da izgleda atraktivno i umirujeće da deluje na sve. Najbolje bi bilo da vaš izbor padne na one biljke i cveće koji poseduju sledeće karakteristike: jednostavne su za održavanje, pružaju privatnost, veličina je odgovarajuća, da su bezbedne, odnos boje i uklopovosti sa ostatkom eksterijera i njihov miris.

OSIGURAJTE BEZBEDNOST VODE

Postoji više načina da se to uradi, ali je jedno sigurno – ako želite da sačuvate svoje zdravlje i zdravlje članova vaše porodice posebno obratite pažnju na održavanje higijene. Jedna od prvih stvari koja svima padne na pamet je hlor. Koje je njegova uloga? Pokazao se kao najbolje sredstvo za dezinfekciju vode u ovoj industriji. Ipak, vodite računa da ne odete u drugu krajnost jer usled velike koncentracije hlora može doći do opasnosti po zdravlje. Druga važna stvar je pH vrednost vode koju danas lako možete proverite upotrebnom aparata za to. Ovo je važno jer da bi kupanje bilo najsigurnije moguće važno je da postoji optimalna i preporučne pH vrednost. Postojanje fizičkih nečistoća je još jedna u nizu tema kada o ovome govorimo. Posedovanje mrežice može biti sasvim dovoljno za održavanje vode čistom od čestica, lišća i insekata koje u nju padnu. I to radite svakodnevno.

POPULARNE SU I PUMPE ZA BAZENE

Postoje različite pumpe za bazene i razlikuju se po svojoj nameni. Imamo pumpe za bazene koje služe naduvavanju. Zatim fileterske pumpe za bazene koji obezbeđuju uvek čistu vodu. Peščane pumpe za bazene su vrlo jednostavne za korišćenje i jedan su od najpopularnijih načina za održavanje higijene vodene površine. Za neke modele dostupne su i toplotne pumpe za bazene koje imaju svrhu zagrevanja vode do određenog nivoa i održavanje istog, ali i mogućnost rashlađivanja. Za koje god pumpe za bazene da se odlučite to spada u ekstra trošak jer samo ona osnovna dolazi u pakovanju zajedno sa nadzemnim bazenima.

NABAVITE ATRAKTIVNU DODATNU OPREMU ZA NAJMLAĐE

Njima će posebno biti interesantno korišćenje ove male oaze i za njih je to prava letnja radost. Ali da biste je učinili još zanimljivijom možete ubaciti šarene dušeke na naduvavanje ili gumene lopte i druge igračke. Zabava je sa najmlađima zagarantovana. I što je najvažnije nikad ih ne ispuštajte iz oka i uvek budite u blizini.

 


Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar