Kako da vaš roll up baner postane efikasno sredstvo promocije?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Roll Up Baneri, Stamparija

Marketing je kompleksna nauka koja pronalazi najbolje kanale za predstavljanje firme kupcima tako da bi se brže i efikasnije prodali roba i usluge. Jedan deo predstavljanja svakako čine i roll up baneri kao vizuelna podrška i promo materijal bez koga se ne može zamisliti prezentacija.

On čini kombinaciju slike i teksta, a marketinški stručnjaci koriste empirijske podatke da se istaknu na svakom mestu. Naime, ljudski mozak sliku obrađuje 60.000 puta brže, a svaka objava i promovisanje je i do 94% zapaženije ako ima dobru vizuelnu podršku. Otuda i potreba za vizuelnim, reklanim materijalom.

Šta su to roll up baneri?

Roll up baneri su samostojeći promotivni materijal koji se podiže i spušta jednostavnim namotavanjem u rolnu. Poznati su i kao roller baneri, pull up baneri, pop up baneri…

Reč je o posebnom formatu platna koji sadrži grafičko rešenje za vizuelnu promociju identiteta firme ili nekog proizvoda. Pri svakoj prezentaciji se jednostavno rasklapa na svoj stalak i razmota rolna i promocija može da počne.

A kada se prezentacija završi baner se isto tako lako namota u rolnu, konstrukcija sklopi i sve odloži u posebnu futrolu za neke sledeće potrebe. Na ovaj način se dobija savršeno promo sredstvo koje se koristi mnogo puta i svaki put će preneti jasnu poruku.

Dizajn roller banera

Oko dizajna roll up banera vam može i svakako treba pomoći štamparija jer oni iz iskustva znaju koje boje koristiti, raspored informacija i pozicioniranje slike. Opšti saveti su:

- Logo firme je obavezan i stavlja se na vrh roller banera

- Informacije treba da idu redosledom od gore ka dole i sa leva ka desno,

- Odabir slike koja je jasna i sa veće udaljenosti i pravilno pozicionirana na baneru,

- Baner treba da sadrži i mali deo promotivnog teksta,

- Važan je i odabir boja za pozadinu, boju slova i drugih detalja,

- Štampa mora biti izuzetnog kvaliteta,

- Koncept roller banera treba da bude u skladu sa razmišljanjima i shvatanjima kupca, iz njegove perspektive,

- Doneti odluku o veličini tako da se sav promotivni materijal uklopi

U ovom segmentu je izuzetno važno angažovati štampariju sa odličnim iskustvom jer pretrpan baner nije pregledan, pa ceo koncept treba osmisliti tako da vizuelno upada u oko i upotpunjuje priču.

Osim toga, nekada je mnogo bolje da se urade roll up baneri u nekoliko varijanti koji onda zajedno priča pričaju priču o kompaniji, viziji, proizvodima. Na ovaj način će se kupci zainteresovati za dobijanje bližih informacija ili dobiti informacije čak i u prolazu što je jako teško uraditi na drugi način.

Pošto je ovo materijal koji se može koristiti i pri samostalnom nastupanju i na velikim okupljanjima i kada predstavljate samo jedan štand, trebalo bi da poruka bude takva da predstavlja vaše najbolje proizvode i usluge, ali i firmu. 

Ovakvi pop up baneri su efikasno sredstvo komunikacije u najrazličitijim prilikama.

Kako da roll up baner bude što efikasnije sredstvo komunikacije?

Da bi rollup baner bio efikasno sredstvo za komunikaciju sa kupcima važno je i njegovo mesto postavljanja. Treba da bude vidljiv, a opet i nenametljiv pa da ga kupac primeti i obrati pažnju.

Prednost roll up banera je mobilnost i lako montiranje na svaku odgovarajuću površinu, a to je najbolje na područjima gde prolazi veliki broj posetilaca koji imaju šansu da ga primete, zastanu, pročitaju i zainteresuju se za vaš posao.

Čak i kada vi niste interesna grupa kupcu, sklop boja, slika i logo će ostati memorisani u mislima prolaznika i velika je šansa da vas se kupac seti onda kada mu zatreba neki sličan proizvod. Zato je jako važno da se isprate svi koraci i napravi upečatljiv roll up baner, a takav ima mnogo širu komunikaciju nego direktno obraćanje.

Iako smo u sferi digitalizacije i virtuelnih vidova komunikacije, osnovna marketing sredstva se nisu menjala i i dalje su izuzetno efikasna. Razlog za to se nalazi u ciljanom delovanju na interesovanje kupaca, njihove želje i težnje.

Istaknite sebe i svoje proizvode i neka vas kupac prepozna i razlikuje od konkurencije. Promotivni materijal se i kreira u tu svrhu i uvek ostvaruje svoj cilj.

Roll up baneri su jedno od najiskorišćenijih načina posredne komunikacije i koriste se u najrazličitijim situacijama. Pri tome su jeftini i traju dugo pa vam za veći uspeh u poslu treba samo malo kreativnosti, štamparija sa iskustvom i marketing je ostvario svoj cilj. 


Komentarisanje je isključeno.