Kavitacijom protiv celulita

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kavitacija

 San svake žene je da ima savršeno telo, bez celulita. Ipak, istraživanja pokazuju da ogroman procenat žena ima ovaj deformitet na koži koji nije ni malo prijatan za oko, što se često odražava i na njihovo samopouzdanje.

Celulit spada ne samo u estetski problem, već i u bolest kojoj treba pristupiti kao i svakoj drugoj, kako se ne bi dozvolio njegov dalji razvoj koji može biti itekako bolan na dodir i koji može uticati na kvalitet života svake žene. Ali, celulit nije opasan za opšte zdravlje organizma, pa mesta za veću paniku nema.


Kako se manifestuje i koji su najčešći uzroci nastanka celulita?

Često se manifestuje naborima na koži (na nogama, stražnjici, stomaku i dr.predelima na telu) koji podsećaju na koru od pomorandže. Može se dobiti i od naglog povećanja telesne težine.

Faktori koji najčešće mogu uticati na pojavu celulita su pušenje, slaba cirkulacija,  fizička neaktivnost, nepravilna ishrana bazirana na velikim unosom kalorične i nezdrave hrane, ali i predugo sedenje. Uzroci isto tako mogu biti i nasleđena genetika, kao i pretesna garderoba koja onemogućava normalnu cirkulaciju.

Ipak, nemojte očajavati, posebno zbog toga što danas postoje najsavremeniji načini koji Vam mogu moći da postignete perfektne rezultate.

Ako spadate u red žena koje imaju probleme sa celulitom, sigurno ste se već upoznali sa brojnim metodama koje mogu pomoći u rešavanju ovog problema. 

Ultrazvučna kavitacija – anticelulit tretman koji daje sjajne rezultate.

Jedan od najsavremenijih anticelulit tretmana je tretman ultrazvučnom kavitacijom. Reč je o potpuno bezbolnoj metodi koja se koristi za uklanjanje masnih naslaga i celulita. Sama reč kavitacija na latinskom označava šupljinu, dok sam proces funkcioniše tako što se uz pomoć ultazvučnih talasa direktno deluje na masne ćelije u potkožnom tkivo, tako da njihova membrana puca, pa  one polako nestaju u tkivu. Nakon samog procesa, može se javiti blago crvenilo koje je prolaznog karaktera.

Pre i nakon tretmana preporučuje se uneti minimum 1,5 l vode kako bi se masti brže uklonile iz organizma i kako bi se postigli brži i uspešniji rezultati.

Ono što treba imati u vidu jeste da se ovim anticelulit tretmanom ne može redukovati telesna težina. Ako posmatramo primere iz prakse, možemo doći do zaključka da se najbolji rezultati postižu na stomaku i unutrašnjoj strani butina. Ono što čini ovaj metod jednim od boljih od ostalih anticelulit tretmana je to što su rezulati vidljivi već nakon prvog tretmanam, pa se zadovoljavajući rezultati mogu postići u veoma kratkom periodu.

Naravno, promena životnih navika je isto tako važna. Povećan unos tečnosti u organizmu (preporučuje se 2- 3 l dnevno vode u kombinaciji sa prirodnim čajevima), kao i fizička aktivnost je nešto što se podrazumeva.

Prilikom ovog anticelulit tretmana, ne dolazi ni do kakvih nuspojava, niti postoji bilo kakvo zračenje koje može štetiti organizmu.

Danas, veliki broj kozmetičkih salona ima u svojoj ponudi ovaj metod koji se koristi za eliminaciju celulita. Tretman može trajati najviše 50 minuta, dok razmak između dva tretmana mora biti 5 – 7 dana.

Osobe koje imaju povišen nivo triglicerida i holesterola ne bi smele biti podvrgnute tretmanom ultarzvučne kavitacije. Takođe, ne preporučuje se ni trudnicama, osobama koje imaju oboljenje jetre, dijabetičarima, kao i kod hipelipidemije.

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar