Keramičke pločice za kupatilo – važan deo slagalice za potpuno uživanje

Kategorija: Glavna
Tagovi: Keramičke Pločice Cena

Svako od nas voli da uživa u svom domu i poseduje barem jedan mali deo kutka koji je uređen prema sopstvenim željama i potrebama. Za mnoge osobe, kupatilo ima posebnu namenu, koja nije samo higijenska. Većina kupatila prilikom uređivanja pretvara se u pravu malu oazu, koja nam je neophodna za opuštanje i ulepšavanje. Da bi ova važna prostorija u domu dostigla svoju pravu funkciju, potrebno je obratiti pažnju ne samo na opremu, tj. sanitarije, već i na keramičke pločice za kupatilo. 

Izbor keramičkih pločica zavisi od više faktora – veličine kupatila, ličnih želja za određenom bojom, dizajnom ili oblikom, kao i njihovom cenom. Odabir pločica se svodi na ispunjenje estetskih kriterijuma, ali uz odvajanje određenog finansijskog budžeta, koji ste planirali da potrošite. 

Kako da uklopite kvalitet, izgled i cenu keramičkih pločica?

Finansije su večiti problem koji se nameće prilikom renoviranja određene prostorije. Naročito u današnje vreme, kada je tržište bogato velikim izborom proizvoda od čije lepote praktično zastaje dah, ali i od visokih cena. 

U nekim slučajevima kao što je odabir keramičkih pločica, ulaganja se isplate, jer se poslovi renoviranja ne rade toliko često. Zato je važno napraviti dobru kalkulaciju i izbor pločica koje bi odgovarale vašim potrebama. 

Ukoliko već imate zamisao kako bi vaše kupatilo trebalo da izgleda, verovatno već i imate na umu pločice određenih dimenzija, dezena i boje. 

Prva stavka pri kupovini podrazumeva traganje za odgovarajućim pločicama koje možete pronaći na internetu. Kada na pretraživaču ukucate keramičke pločice cena, izaći će raznovrsni modeli kategorisani po vrednosti i po kvalitetu. 

Ukoliko se svi parametri poklope, upoznajte se za glavnim karakteristikama odabranih pločica i njihovim izgledom uživo. Obratite pažnju na njihove bitne oznake – tvrdoću pločica, otpornost na klizanje (odnosi se na podne pločice), njihovu debljinu, kao i procenat upijanja vlage. Na taj način, kupićete kvalitetne i lepe pločice uz odgovarajuću cenu. 

Nova dimenzija prostora uz odabir 3D pločica za kupatilo

3D pločice za kupatilo predstavljaju inovativne, trodimenzionalne i veoma moderne modele na domaćem tržištu. Potpuno su drugačijeg izgleda od klasičnih pločica, jer ih odlikuju reljefni motivi, koji bukvalno mogu „oživeti“ prostor bacajući senke pri različitim osvetljenjem. Sa ovakvim tipom pločica, svaki boravak u kupatilu omogućiće impersivne efekte, koji su prava revolucija u enterijeru. Navedeni modeli pločica izrađuju se za zidove kupatila, a različiti motivi, boje i figure na njima dozvoljavaju i veću kreativnost prilikom uređenja. 

Adekvatno održavanje pločica za kupatila su važan korak njihove dugovečnosti

Da bi trajale i izgledale kao nove, pločice za kupatila se moraju redovno održavati. Na taj način boja pločica će uvek biti blistava, a njihova površina sjajna. 

Najosetljiviji delovi su upravo fuge, gde je nakupljanje prljavštine i buđi najveće. Redovnim usisavanjem kupatila očistićete prašinu sa pločica i fuga, a mekanom krpom natopljenom blagim rastvorom redovno održavati vaše pločice od kamenca i buđi. Oštri sunđeri i agresivna hemijska sredstva samo će oštetiti keramiku, pa ih ne upotrebljavajte. Umesto toga, korišćenje prirodnih sredstava kao što je soda bikarbona, vratiće belinu fugi. Ukoliko i to ne pomogne, možete postaviti tamniju boju fugi, koja se neće brzo prljati.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar