Koji je to neprijatelj br. 1 kad su žene u pitanju i kako ga se rešiti?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Anticelulit Tretman, Celulit

Jedva ste dočekale proleće da se rešite onih groznih debelih džempera, jakni i kaputa. Vreme je da pustite kožu da diše date joj da dođe do izražaja u lepim, kratkim lepršavim haljinicama, pripijenim majicama i laganim helankama. Ipak, Vaše lepo raspoloženje pada u vodu onog trenutka kada u ogledalu spazite svoj odraz na kom se ocrtavaju ne tako fini obrisi tzv. „pomorandžine kore“ za koje biste se zakleli da ranije nisu bili tu. Da, govorimo o groznom celulitu, problemu sa kojim se svaka žena suočava i manje-više uspešno bori, jer skidanje celulita nije nimalo jednostavan posao. Umesto kuknjave i prenemaganja stsisnite zube i konačno se uhvatite u koštac sa ovim.

 

Trčanje – nek njime počne svaki dan

 

Ni Vi kao ni mnogi drugi verovatno niste preterani ljubitelj trčanja, ali bi trebalo da znate da je ovo jedna od retkih stvari koja pokreće celo telo, svaki mišić. Sem toga, ima i psihološkog uticaja, jer se tokom trčanja, kao i bilo koje druge fizičke aktivnosti, povećava lučenje endorfina, čuvenog hormona sreće. Osećaćete se čilije i zdravije, jer je trčanje je lek i za dušu i za telo. Nema potrebe onda ni pojašnjavati zašto je ono toliko delotvorno za skidanje celulita, koji između ostalog nastaje usled manjka aktivnosti i slabe cirkulacije. Uostalom, za početak će biti dovoljno da trčite svega par minuta, uz naizmenično smenjivanje sa hodanjem. Najbolje je da to praktikujete ujutru, jer ćete time podstaći rad metabolizma. Ukoliko baš ne volite trčanje, dobra zamena će biti i brzo hodanje. Budite istrajni.

 

Kako unos tečnosti utiče na skidanje celulita?

 

Svuda nas bombarduju izjavama kako treba piti puno vode, pa onda i pominju neke brojke koje navodno predstavljaju idealnu količinu. Ipak, svaki čovek funkcioniše drugačije i ono što je nekome puno, drugome je možda nedovoljno. Pijte vodu tokom celog dana, ne samo kad ste žedni. Idealno bi bilo da njome započinjete dan, popijte jednu, dve čaše pre obroka. Time podstičete varenje, regulišete rad creva i pospešujete izbacivanje toksina i drugih štetnih materija u telu. Upravo tako ćete sprečiti povećavanje celulita i doprineti njegovom nestajanju, jer upravo voda razlaže nagomilane materije i smatra se za jedan od efikasnijih anticelulit tretmana.

 

Jedite pametno

 

Koliko god da uživate u različitim đakonijama, morate biti svesni da su one glavni uzrok Vašeg problema. Sva ta nezadrava, preslatka i preslana jela nimalo ne pogoduju radu Vašeg organizma, jer ga usporavaju i bitno utiču na stvaranje celulita i to tako što so vezuje vodu čime se zadržava tečnost. Ne znači da treba da gladujete, potrebno je samo da povedete računa o onome što jedete. Hranite se raznovrsno, uživajte u osvežavajućim ukusima salata, kombinujući ih sa drugim povrćem koje je izvrsno u grilovanoj varijanti. Nema potrebe da se lišavate ičega, samo budite umereni i razumno jedite. Zamenite jela pržena u dubokom ulju pečenim ili onim kuvanim u vodi. Pravite slatkiše od voća, a ponekad uzmite i komadić tamne čokolade koja sadrži više kakaa. Imajte na da je čovek upravo to – ono što jede.

 

Uz ove savete uspešno ćete se od osobe koja čini sve za skidanje celulita pretvoriti u osobu koja želi zdrav život u potpunosti.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar