Kompozitne fasete za bezbolnu promenu izgleda zuba

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kompozitne Fasete

Inovacije u stomatologiji su donele procedure koje transformišu izgled zuba tokom samo jedne posete zubaru, bez bušenja, struganja ili povređivanja zdrave mase. To jedino mogu kompozitne fasete!

Preduslov lepog osmeha su zdravi zubi, ali i oni mogu biti estetski nesavršeni. To se najčešće manifestuje u njihovom obliku, veličini i poziciji u odnosu na druge zube. Viniri od kompozitnih materijala su odlično rešenje koje ne zahteva sklanjanje zubne mase, a da pri tome dolazi do evidentnog poboljšanja izgleda jednog ili više zuba.

Šta su to viniri i kako menjaju izgled zuba?

Fasete ili viniri su dva naziva za istu stomatološku nadoknadu uz pomoć koje se menja izgled zuba. Reč je o postupku kod kog se materijal u vidu ljuspica postavlja sa prednje strane zuba i tako vrši korekcija koja ne utiče na zdravlje zuba, a poboljšava njegov izgled i boju.

Reč je o čisto kozmetičkom postupku, ali je mnogima jako važan jer se koriguje nepravilan izgled zuba, razmak između zuba, zube nejednakih veličina ili boje, okrnjen zub… Više nema potrebe da se postavljaju navlake kada se u mnogim situacijama može dobiti isti rezultat samo uz pomoć vinira.

Ne otežavaju zube i ne smetaju im pri usitnjavanju hrane ili ispijanju napitaka. Upravo zbog toga jedna je od najpopularnijih metoda za dobijanje „holywood smile“ efekta i sve je više onih koji ovako ulepšavaju jedan ili više prednjih zuba.

Kompozitne fasete – protetička nadoknada koja je svakom dostupna

Za razliku od keramičih vinira, kompozitne fasete ne traže da se zub brusi da bi ljuskice stajale besprekorno. Tajna je u materijalu koji se nanosi direktno na zub i oblikuje se u samo jednoj poseti.

Revolucionaran postupak koji ima i nisku cenu pa svaki pacijent može da je priušti ili kao privremeno ili kao trajno rešenje. Od održavanja i pravilne upotrebe će zavisiti trajanje koje može biti i do 10 godina pa se dobija fantastično sredstvo za ulepšavanje koje se ne mora menjati tako često.

Prava tajna kompozitnih faseta se nalazi u tome što se prave od iste mase kao i bele plombe, a svi smo svedoci koliko su one trajne, izgledaju besprekorno i uspešno izdržavaju svaki pritisak.

Stomatolog nanosi masu na zub i oblikuje je prema konkretnim potrebama, a pacijent odmah rešava problem i odlazi sa prelepim osmehom. Ova no-prep metoda je velika prednost koja se dobija samo sa kompozitnim fasetama jer za drugu vrstu je potrebna priprema i obrada zuba da bi ljuspice stajale pravilno.

Verovatno se pitate kako danas svi imaju blistav, beo osmeh i zube jednake u nizu? Jedna od tajni su i viniri koji lako i efikasno transformišu zube koji nisu savršeni u najlepši osmeh bezbolnom metodom koja je svetski priznata metoda i tražena u čitavom svetu.

Mnoge stomatološke ordinacije uvode ovakve najsavremenije metode pa posetite jednu od njih i izvršite pregled. Zubar će doneti odluku da li ste dobar kandidat za kompozitne fasete i da li mogu da se postave u vašem slučaju.

 

Neki problemi su nerešivi, srećom problem sa nesavršenim osmehom nije jedan od njih. Potražite stomatologa i ulepšajte svoje zube.


Komentarisanje je isključeno.