Najnovije vesti iz prošle decenije koje su promenile svet

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Protekla decenija donela je mnogo promena i ostavila neizbrisiv trag na čovečanstvo. Promenili smo se mnogo. Promenili smo način života, način razmišljanja, svakodnevnu rutinu. Prvi put smo delili fotografije na Instaramu, počeli da govorimo o stvarima o kojima se predugo ćutalo, na nas su uticale velike klimatske promene, ali ipak, jedna stvar je ostala ista. I dalje smo gladni novih informacija, svežih vesti iz sveta i naše okoline, i dalje želimo da budemo upućeni u sve tokove i najviše klikćemo natpis najnovije vesti.Ovo je lista nekih od najznačajnijih događaja u deceniji iza nas, koji su definisali svet i koji su, svaka u svoje vreme najčešće činije upravo to – udarne vesti i najnovije vesti.

Instagram i novi pojam realnosti

Šesnaestog jula 2010. godine, ko-osnivač Instagrama, Kevin Systrom je „ubacio“ prvu fotografiju na platformu, koja je zvanično lansirana u oktobru. Bila je u pitanju polumutna fotografija psa lutalice u , provučena kroz filter sa opisom “test.” Od mutne fotografije kao testa, desetak godina kasnije živimo u svetu koji je u potpunosti i zauvek promenjen prisustvom Instagrama. Promenio je digitalno iskustvo, demokratizovao slavu, i postao mesto na kom se rađaju nove ideje i saradnje, i prave ozbiljne zarade, gde je nastalo čitavo jedno novo zanimanje - influenseri, pa se čak u medijima od postova na Instagramu kreiraju najnovije vesti,

Najnovija vest – planetu očekuje smak sveta

Po majanskom proročanstvu, i mnogim drugim, 21.12.2012. bio je predviđen za dan kada će planeta Zemlja doživeti svoj kolaps i prestati da postoji. Prilično se ozbiljno pričalo o tome, sa velikim brojem pratećih ekranizacija koji su nam nudili opcije kako bi to moglo da izgleda. Na kraju, od katastrofalnog događaja nije bilo ništa, još uvek smo tu.

„Ice Bucket Challenge“ pokazao je moć interneta

Svi se sećamo izazova sa kofom punom leda i ledene vode. Polivali su se i poznati i manje poznati, glumci, političari, pevači,  pomoći ćemo vam. U pitanju je 2014. godina, a izazov se ogledao u tome da su se ljudi polivali ledenom vodom nakon čega bi nominovali osobu koja je to morala sledeća da uradi. Najnovija vest – političar se polio kofom ledene vode. Da li je to tako zvučalo i da li je to bio cilj? 

Ovaj izazov je postao viralan i zapravo je pokrenut sa idejom da skrene pažnju na obolele od ALS (Amiotrofična lateralna skleroza iliti Lu Gerigova bolest). Krajni cilj je bio da se skupe pare u dobrotvorne svrhe. Pored toga, shvatili smo koliko internet može biti moćno oruđe i koliko je lakše danas uticati na ljude širom sveta.

Tramp je postao predsednik Amerike

Najnovija vest da je Tramp postao predsednik SAD dočekala nas je 2017. godine. Ovo je bila velika vest zato što je u izvesnoj meri još uvek neverovatna. Početkom dvehiljaditih se rečenica “kao kad bi Trump bio predsednik” često nailazila u serijama i filmovima, i bila je potpuno ironična - sinonim za nešto što je toliko naopako da se prosto ne može desiti. Godine 2017. je upravo to postala realnost koju је Amerika živela, a sa njom i ostatak sveta. 

Marihuana u svemu

Sastojak kanabidiol je otkriven još 40-ih godina dvadesetog veka, ali je njegova popularnost eksplodirala 2018. godine kada je kao najnovija vest objavljeno da su studije dokazale da umnogome pomaže u prevazilaženju anksioznosti i umanjivanju bola. Odjednom, našao se u svemu od ulja za lice, krema, kupki za kadu… Kao prirodni bensedin za stresna vremena.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar