Odaberi wc šolju prema svom kupatilu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Uređenje kupatila uvek je zahtevan zadatak jer treba uskladiti prostorni kapacitet sa sopstvenim potrebama, ličnim ukusom i trendovima, ali i raspoloživim budžetom. Stoga se treba posvetiti i odabiru i instalaciji sanitarija i kupatilskog nameštaja.

RASPOLOŽIVI PROSTOR

Kako je kupatilo obično mali prostor, ali u kojem provodimo dosta vremena i u koji treba da stanu pre svega sanitarije, WC šolja, lavabo, kada ili kabina, po želji i bide, a potom i veš-mašina i poličice za odlaganje hemije i mnogobrojnih sitnica, važno je precizno ga projektovati. To znači da treba osmisliti raspored kupatilskih elemenata i uskladiti njihove oblike i veličine sa prostorom, vodeći računa i o instalacijama i ventilaciji.

ESTETSKA STRANA

Koliko god je za kupatilo pre svega važno da bude praktično i udobno, toliko je bitno da, kao i sve druge prostorije stana, zadovolji i estetske kriterijume. Nakon odabira pločica, a u skladu sa prostornim mogućnostima i prema sopstvenom ukusu, treba birati i kupatilske elemente, koji će međusobno biti skladnih oblika i boja. Cilj je da ovaj mali prostor bude jedinstvena estetska celina, moderna i prijatna. Između ostalog, tako treba odabrati i model WC šolje, najpre njen način rada, potom oblik, dizajn i boju.

RAZLIČITI MODELI

WC šolje su kao obavezni deo svih toaleta i kupatila takođe evoluirale u pogledu načina funkcionisanja i estetike. Tako da danas zaista postoji mnogo brendova koji nude širok spektar modela. Generalno, postoje dva tipa: podne i konzolne. Prve spadaju u takozvane klasične, gde odvod može biti u podu ili zidu, a koje su spojene sa visokomontažnim ili niskomontažnim vodokotlićem ili su s njim jedna celina – monoblok. Sa druge strane, konzolne se odlikuju time što stoje pričvršćene na zid, dok je pod ispod slobodan, a vodokotlić je ugrađen u zid. One su svakako modernije i zbog svog dizajna danas veoma često u upotrebi.

OBLICI I BOJE

Razlika među WC šoljama ogleda se i u njihovoj veličini, te visini od poda, potom obliku, jer, na primer, mogu biti elipsastog ili pravougaonog ili kvadratnog oblika, tj. različitih linija. One u sebi, takođe, mogu sadržati i funkciju bidea. Pored toga, razlikuju se i po poklopcima, koji mogu biti od različitih materijala, na primer od plastike, medijapana, bambusa, drveta, te mogu imati opciju sporog spuštanja i sl. Takođe, vrlo efektne mogu biti i boje jer se, pored standardno bele, WC šolje nalaze i u crnoj, bež, sivoj, te crvenoj ili narandžastoj, odnosno faktički bilo kojoj nijansi.

WC ŠOLJA – CENA

Pored svih funkcionalnih i estetskih segmenata, važna je, naravno, i cena WC šolja. Načelno, one su element koji, iako je veoma važan, nije mnogo skupa investicija. Cene WC šolja uobičajeno se kreću od svega nekoliko hiljada, pa sve do nekoliko desetina hiljada dinara, što je, naravno, uslovljeno brendom, performansama i modelima.

NAPRAVI UDOBAN I LEPO UREĐEN KUTAK

Tek kada se usklade svi potrebni parametri, dobićemo kupatilo koje je i funkcionalno i moderno, odnosno prostor u kojem ćemo lagodno boraviti i obavljati obavezne dnevne aktivnosti. Stoga, pažljivo premeri prostor, sagledaj ponudu prodavnica i uporedi cene, te odaberi WC šolju prema svom ukusu.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar