Prednost korišćenja knjigovodstvenih programa

Kategorija: Glavna
Tagovi: Knjigovodstvo, Programi

U savremenim uslovima kada je konkurencija sve veća i oštrija, mora se voditi računa o svim segmentima poslovanja, između ostalog i o prihodima i rashodima preduzeća. Iz tog razloga javila se potreba za uštedom vremena i novca i to primenom programa za knjigovodstvo koji će svakako olakšati poslovanje. Uštedeće se vreme utrošeno nošenjem dokumentacije koju knjigovođa treba da proknjiži. Iako će na početku morati da uloži određenu svotu novca za kupovinu softvera, preduzeću će se ova investicija ubrzo isplatiti i višestruko vratiti, jer se program za knjigovodstvo kupuje jednom, jedino se usluge koje za preduzeće obavlja knjigovođa plaćaju mesečno.

Na ovaj način brže se obavljaju računovodstveni procesi i smanjuje se obim unosa podataka. Na jednom mestu se čuvaju svi podaci i dokumentacija, a obračuni i izveštaji se dobijaju jednim klikom na dugme. Ptrebna je jedino želja da se program za kjnigovodstvo savlada.

Korišćenje programa za knjigovodstvo ima svoje mane i prednosti

Glavna mana je dodatni angažman koji se zahteva da bi se vodile poslovne knjige. Obzirom da ovi programi obuhvataju sve aspekte i knjigovodstva i računovodstva, oni zahtevaju dodatnu osposobljenost kadrova, odnosno za samostalno održavanje svih poslovnih knjiga i za pripremu mesečnih izveštaja moraju se steći znanja i veštine koje će to omogućiti i koje će se pozitivno odraziti na kvalitet poslovanja.

Sa druge strane, postoje brojne prednosti korišćenjem programa za knjigovodstvo, koje preduzeću omogućavju: direktan pristup poslovnim informacijama 24h dnevno sa bilo kog računara koristeći jedino Internet; nije bitna platforma (laptop, PC računar, tablet ili mobilni telefon) ni operativni sistem (Windows, Mac OS, Linux i dr.) preko koga se pristupa informacijama; brži pristup informacijama i dobijanja izveštaja o prihodima i troškovima; jednostavnost; smanjenje knjigovodstvenih troškova; sa knjigovodstvenom agencijom poslovanje se obavlja elektronski pa se i na taj način štedi i vreme i novac; visoka bezbednost podataka; program se može automatski nadograditi novim mogućnostima; nema skrivenih troškova jer je mesečna naknada fiksna.

 

Upotreba programa zaista može olakšati poslovanje, iako preduzeću i zaposlenima njegovo korišćenje može biti komplikovano na početku. Jedino je bitno da se izabere najbolja moguća verzija programa za kjigovodstvo koja će odgovarati potebama preduzeća. Za vise informacija pogledajte ovde.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar