Primamljiiv izgled kada sve više čini nezaobilazan deo kupatila

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kade Za Kupatilo

Iako tuš kabine u kupatilima zauzimaju znatno manje prostora njihova primenljivost u odnosu na kade je znatno manja. Tuš kabine imaju često površine koje su nezahvalne za čišćenje i održavanje, pri čemu ležeći stav kupanja u njima nije primenljiv. Na tržištu su se razvili razni materijali za oblaganje kada pri čemu njihovo održavanje svakako postaje lakše. Za porodice sa decom, kade su svakako više primenljive zbog samog prostora i kupanja. Celokupna ugradnja kada je klasične forme sa postavljanjem vodonepropusne podloge ispod njih zbog dalje zaštite. 

Kade za kupatilo najzastupljenije na tržištu kao oprema za kupatilo

Prilikom renoviranja ili potpuno novog opremanja kupatila, osnovni cilj je svakako postizanje dovoljno mesta za sve potrebne kupatilske elemente. Uvek postoje određene nedoumice prilikom opremanja i tačnog rasporeda svih elemenata, upravo zbog navedenog, savetuje se poseta salonima keramike. Kade za kupatilo u salonu Alvos, nudi širok asortiman oblika i dimenzija uz primenu najzastupljenijeg veoma kvalitetnog akrilnog materijala. 

Za odabir svih kupatilskih elemenata a naročito kada, potrebno je pratiti željeni stil, tako da samo uživanje i njena funkcionalnost budu podjednako uklopljene. Obično se prate ravne linije kada koje po izgledu čine klasičan stil, osim onih gde želimo istaći neobičnost u izboru. Kade se mogu prilagođavati svim veličinama kupatila, pri čemu se kod manjih dimenzija praktikuje ugradnja ugaonih kada u kojima kupanje predstavlja jednako uživanje.

Funkcionalnost i lepota čine osnovne karakteristike kada za kupatilo

Kade za kupatila pored estetske lepote, treba da odišu funkcionalnošću i lakoćom održavanja. Iako od veličine kupatila zavisi dizajn kada i njihova pozicija, luksuznost malih kupatila na osnovu navedenog takođe ima podjednako notu elegancije. Male dimenzije kada se razlikuju po svom gabaritu koji je manji, uz dubinu koja je veća od standardnih i klasičnih. 

Opremanje kupatila znači izdvojiti veću količinu novca za kupovinu novih elemenata, pri čemu ušteda novca svakako čini uspeh. Iako kupatila koja uređujemo imaju dovoljno prostora, ne treba ugrađivati elemente sa izraženim gabaritom. Ovde se svakako mogu primeniti kade manjih dimenzija, koje pružaju istu notu i lepotu uživanja. Ugaone ili čak pravougaone kada čine najbolji izbor, upravo zbog lake primenljivosti i uštede kupatilskog prostora

Jedinstveni stil samostojećih kada

Za jedinstveni stil i potpuni doživljaj koje opuštanje u kadama pruža, razvila se ugradnja takozvanih samostojećih kada. Njihovo izdvajanje od drugih je po načinu i mestu ugradnje. Mesto na kojima se navedene kade ugrađuju obično zauzima centralni deo kupatila, pri čemu njihova primenljivost dolazi do izražaja. Tuš se obično ugrađuje u same kade, pri čemu se vrši  ušteda prostora za ugradnju tuševa. Ovakve kade su savršene za dugotrajno kupanje uz primenu penušavih kupki i potpunu relaksaciju. 

 

Postavljane samostojećih kada je obično na ugrađenu metalnu konstrukciju koja čini njihovo dodatno ojačanje. Iako stoje na ugrađenoj metalnoj konstrukciji direktno na samim pločicama, njihova površina je svakako kao i svake druge kade obložena i dodatno zaštićena. Prednost navedenih kada je svakako njihova konstrukcija i lako pomeranje prilikom novog renoviranja, pri čemu u ovom slučaju pločice nije potrebno razbijati radi njenog pomeranja. One se obično izrađuju od najkalitetnijeg akrilnog materijala sa dodatnim sjajem.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar