Saveznici u borbi za dobar imunitet vaše dece

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Ono čemu svaki roditelj teži jeste da njegovo dete pre svega bude zdravo. U vremenu koje obiluje različitim virusima, pandemiji, pa i čestim prehladama koje se vezuju za ovo doba godine, potrebno je naći idealan recept za očuvanje dobrog imuniteta vaše dece. 

MIRAN I KVALITETAN SAN

Počećemo od one najbanalnije stvari, ali iste one koju često zaboravimo, u pitanju je san vašeg deteta. Ukoliko je on često prekidan u toku noći, vreme spavanja se stalno pomera i nedovoljno sna koje može biti posledica svega toga, može dovesto do narušavanja imuniteta vašeg deteta. Deci je generalno, kojeg god da su uzrasta, potrebnije više sati sna nego odraslima. Zato pored toga što ćete detetu obezbediti dovoljan broj sati za spavanje, osigurajte da ima kvalitetan i miran san. Deci je važ red i rutina u svakodnevnom funkcionisanju, a pored definisanog vremena za spavanje, važan je i onaj deo koji se tiče ishrane.

IZBALANSIRANA ISHRANA

Ovo će zavisiti od uzrasta vaše dece, ali trudite se da poštujete savete lekara kada su glavni obroci i užine u pitanju. Trudite se da koristite hraniljive namernice, da jela bude bogata povrćem, a da užine ne budu kupovni slatkiši već različito voće i orašasti plodovi. Raznovrsnost ishrane i njeno balansiranje doprineće očuvanju imuniteta vaše dece, a samim tim će steći dobre navike zdrave ishrane i za budući život.

SVEŽ VAZDUH

Kada se dete kvalitetno naspavalo i jelo, važo je da određeno vreme provede napolju, na svežem vazduhu. Ove tri stvari mogu mnogo doprineti održavanju dobrog imuniteta vašeg deteta. Boravak napolju prilagodićete uzrastu deteta, kao i aktivnosti u kojima ćete provesti ovo vreme, a ukoliko se odlučite da to vreme provedete u šetnji, dodatno ćete doprineti da se svi osećate bolje nakon te fizičke aktivnosti. 

PROBIOTIK ZA DECU

Ako ste se pitali kada je pravo vreme da probiotik za decu uvedete u njihov život, nemate brige, jer ga lekari preporučuju još na najranijem uzrastu. Ono što većina stručnjaka savetuje jeste da je najbolji način da uvedete probiotsku suplementaciju kod vašeg deteta upravo da počnete sa uvođenjem namirnica koje imaju probiotsko poreklo. Funkcija koju probiotik za decu ima je ista ona koju ima i kod odraslih – da poremećenoj crevnoj flori pomogne u vraćanju balansa između dobrih i loših bakterija. Probiotik za decu može poslužiti u preventivne svrhe u cilju očuvanja zdravlja i imuiteta deteta od prehlada, virusa, stomačnih tegoba ili prilikom putovanja. Takođe, probiotik za decu obavezan je ukoliko vaša deca koriste antibiotsku terapiju. Od lekara ili farmaceuta dobićete potrebne informacije koji probiotik za decu je potrebno da uzete u zavisnosti od toga za šta ga primenjujete, a u zavisnosti od uzrata vašeg deteta probiotik za decu možete naći u različitim oblicima.  

SUPLEMENTACIJA

Primetili ste da smo pomenuli prvo one prirodne neizostavne stvari koje će doprineti održavanju i poboljšanju imuniteta vaše dece, ali nećemo izostaviti ni značaj suplementacije. Mogi suplementi za decu danas dostupni na tržištu prave se od prirodnih sastojaka i služe samo kao dodatak svakodnevnoj ishrani dece. U zavisnosti od uzrasta dece, kao i probiotici, mogu se naći u različitim oblicima. Ipak, s obzirom da se radi o našim najmlađima preporučujemo konsultacije sa lekarima pre kupovine istih za decu. 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar