Sintetički tepisi kao dobar izbor za prometne stanove

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

 

Godinama unazad sintetički tepisi popularan su izbor mnogih. Iako sama reč sintetika ume da pobudi loše asocijacije, u smislu ne tako lepog izgleda i kvaliteta sirovina, istina je da usavršavanjem tehnologije izrade mogu da pariraju onima izrađenim od prirodnih materijala. A kada je o materijalima reč sintetički tepisi izrađuju se od nekoliko njih. Uglavnom je u pitanju najlon koji se već decenijama koristi u izradi, a svojstveno mu je da je izdržljiv i pogodan za prometne prostorije. Polietilen ili poliester je nešto jeftiniji od najlona, ali je otporan podjednako na habanje. Nešto manje kvalitetan je polipropilen, koji po izgledu najviše podseća na vunene tepihe. Istina je da se on brže haba, ali je dobar je odbija prljavštinu. Za sve one koji imaju problema sa alergijama, najbolji izbor je akril, takođe otporan na mrlje. Zato ga često biraju i vlasnici kućnih ljubimaca. Bez obzira za koji materijal se odlučite u salonu tepiha Beomoda možete pronaći apsolutno sve. 

 

Prednosti tepiha od sintetike

 

Nesumnjivo da je jedna od najvećih prednosti ovih podnih obloga trajnost. Zbog elastičnosti koju poseduju vlakna, nakon dugog habanja imaju sposobnost da se vrate u prvobitan položaj. Tako da ćete na njemu retko kada primetiti otiske stopala ili usisivača. U salonu Beomoda skrenuće vam pažnju i na to kako se ovi tepisi održavaju. Dubinsko pranje uglavnom najbolje pomaže tepisima da povrate prvobitan izgled. Dovoljno ga je čistiti jednom godišnje ili jednom u godinu i po dana, zavisno od toga koliko je prometna prostorija u kojoj se nalazi. Naravno osim dubinskog pranja, jako je važno da i sami redovno održavate tepih, redovno ga usisavate i uklanjate mrlje. Sintetički tepisi imaju veliku sposobnost da se odupru mrljama, za razliku od tepiha od prirodnih materijala. Osim toga ne upijaju neprijatne mirise i ne zadržavaju vlagu. To znači da ćete većinu mrlja moći sami da uklonite, što je takođe jedna od prednosti ovih tepiha. 

 

Beomoda nudi veliki izbor boja, stilova i dezena tepiha 

 

Čak i najzahtevniji kupci mogu da pronađu tepih za sebe jer se izrađuju u pregršt boja, dezena i stilova. Smireni i elegantni tonovi za tradicionalne stanove, a jarke i smele nijanse za moderne. Sintetički tepisi vrlo su zgodni za iscrtavanje, pa su tako čest izbor za dečije sobe upravo oni koji na sebi imaju junake iz crtaća. Prilikom odabira vodite računa u kojoj prostoriji će se nalaziti tepih, pa tako za hodnike i trpezarije, koji su frekventni, birajte najlonske koji su i najotporniji. Istina je da su najlonski i najskuplji, ali opet ta cena nije toliko visoka, koliko mogu da budu oni od prirodnih materijala. Uglavnom za svaki budžet je moguće naći odgovarajući tepih, pa su tako oni od poliestera možda i nešto najjeftinije što se može naći na tržištu. A kada je o tržištu reč, veruje se da sintetički tepisi predstavljaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Zbog toga su u poslednje vreme sve češći izbor kako mladih, tako i starijih ljudi, koji žele sebi da olakšaju život, tako što će malo vremena trošiti na održavanje istih. 

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar