Šta raditi kada beba ne može da zaspi ili da se lako uspava

Kategorija: Glavna
Tagovi: Bebe, Ogrlice Za Bebe, Uspavati Bebu

Ako Vaša beba ima problem da zaspi ili se često budi u toku noći, razlog je, u velikoj većini slučajeva, rast mlečnih zuba koji itekako može biti bolan za dete.

Zato Vam predlažemo nekoliko tehnika za uspavljivanje, nošenje ogrlice za bebe i razne trikove koji će ovaj izuzetno naporan bol i pritisak u desnima veoma uspešno ublažiti.

Značaj roditeljskog dodira

Roditeljski dodir je važan svaki put kada je dete uznemireno, pa tako i onda kada se javlja ovaj problem koji zaista može veoma dugo potrajati.

Psiholozi savetuju da što češće grlite bebu i dozvoljavate joj da fizički bude blizu vas, bilo da je držite u krilu, ležite pored nje ili je postavite da ona leži pored vas, jer će se tako veoma brzo umiriti.

Stvaranje umirujuće atmosfere

Pred spavanje bi trebalo stvoriti što prijatniju atmosferu u kojoj će se beba umiriti i pripremiti za spavanje.

Iako se zvanično smatra da bebu treba navići da spava pored upaljenog televizora i sa uključenim svetlima, psiholozi zapravo savetuju da je prigušeno svetlo i lagana i tiha muzika – ili čak potpuna tišina – mnogo učinkovitija za miran san i lakše zaspivanje, te se potrduite da ove uslove i ostvarite.

Trikovi za ublažavanje pritiska u desnima

Tokom dana se na različite načine možete potruditi da bebi ublažite pritisak u desnima koji zna biti veoma bolan.

Masiranje kažiprstom ruke levo-desno, blago pritiskajući, svakako je jedan od njih.

Isti način možete sprovesti i koristeći hladnu kašiku, ali vodite računa da ista ne bude ledena.

Iako se mnogi gelovi za desni, kao i ulja, koja se mogu nabaviti u apotekama, smatraju veoma učinkovitim, zapravo je savet svakog lekara i stomatologa da ovo ne sprovodite na svoju ruku, bez konsultacija sa stručnim licem.

Umesto toga, možete koristiti dezinfikovane gumene glodalice, kao i hladne kašice i napitke (podrazumeva se, nikako ledene) koje će bebi značajno olakšati u toku ovog perioda.

Ćilibarske ogrlice za bebe

Kao veoma učinkovitu tehniku mnogi roditelji smatraju i nošenje ogrlice za bebe.

Pošto se ogrlice za bebe rade od baltičkog ćilibara, koji je poznat kao odličan prirodni analgetik, one su odličan način za umirenje deteta prilikom rasta zuba, ali i drugih akutnih upala.

Naime, baltički ćilibar je mineral koji u dodiru sa kožom ispušta sukcinatnu kiselinu koja blagotvorno deluje na bol, te su ogrlice za bebe rađene od ovog materijala specijalno namenjene upravo cilju umirenja bebe.

Svakako se podrazumeva da ogrlice za bebe nisu namenjene grickanju i glodanju, te da su tu da umire sve simptome nicanja zuba koji se mogu pojaviti i u vidu blage temperature, čestih prehlada i slično.

Istovremeno, ćilibarske ogrlice za bebe su odlične i za podizanje imuniteta, jer sukcinatna kiselina svojim dejstvom eliminiše sve upale iz organizma, te pomaže telu da se samo izbori sa svakom vrstom bakterija ili virusa.

 

Upravo su sve ovo razlozi zbog kojih su ogrlice za bebe postale veoma popularne i zbog kojih su zadovoljni mnogi roditelji širom sveta, koji ovu tehniku smatraju ujedno i najboljim načinom borbe proitv bola zbog rasta zuba i nemirnih noći.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar