Sve o rolo zavesama na jednom mestu!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Ako govorimo o modernom a u isto vreme praktično opremljenom domu, jedan od nezaobilaznih detalja svakako jesu rolo zavese. Zadnjih nekoliko godina veoma su popularne u mnogim domaćinstvima, kao i u poslovnim prostorima kojima je bitan izgled enterijera u kojem rade zaposleni. 

 Veliki broj prednosti čine ih savršenim izborom, bilo da se radi o stambenom prostoru ili kancelariji. Neke osnovne karakteristike po kojima se rolo zavese unikatne i u zadnje vreme toliko tražene navešćemo u nastavku teksta.  

Rolo zavese se rade po meri


Većina salona u kojima se mogu poručiti rolo zavese napomenuće vam da se one najčešće rade po tačnim dimenzijama prozora ili terasnih vrata. Pri tom, neki od njih nude mogućnost besplatnog montiranja ili uslugu montaže uračunavaju u cenu koštanja. Na vama je da se raspitate u nekoj obližnjoj prodavnici i naručite odgovarajući model rolo zavese po meri

Rolo mehanizmi se prave od aluminijuma


Jedna od prednosti ovih modela zavesa je ta što vam dugo mogu trajati s obzirom da su napravljene od kvalitetnijeg platna sa mehanizmom od aluminijuma. Što se tiče boje mehanizama, najčešće se prave u beloj, sivoj ili crnoj boji. Takođe, sa rolo zavesama možete upravljati ručnim podizanjem lančića sa strane ili uz pomoć daljinskog upravljača. 

 Svi modeli rolo zavesa napravljeni su od antiseptik platna koja ne upijaju mirise, bilo da se radi o mirisima iz kuhinje, dima i sl. Samim tim mogu biti idealan izbor za prostorije kao što su dnevna soba ili kuhinja. 

Pružaju odličnu zaštitu od sunca

Bilo da vam je stan na sunčanoj strani ili ne, sa rolo zavesama imate tu mogućnost da sami regulišete količinu svetlosti u prostoru u kojem boravite. Pa tako, ako želite da napravite nešto intimniju atmosferu, dovoljno je da sa strane pomoću lančića raširite platna tako da se njima zatvori ceo okvir prozora. U suprotnom, ukoliko vam treba više svetla u enterijeru, potrebno je da skupite platna u stranu. 

Period izrade rolo zavesa je veoma kratak


Nešto što većinu kupaca zainteresovanih za kupovinu rolo zavesa može zanimati jeste koliko je dug vremenski rok izrade i isporuke zavesa. Da li se na njih dugo čeka, kao i da li se mogu poslati brzom poštom? Ako izaberete pouzdane proizvođače sa dugogodišnjim iskustvom na tržištu, onda ćete veoma brzo dobiti nove zavese na kućnu adresu jer se mogu izraditi za svega dan-dva. To govori da im je rok izrade kratak i da se na njih ne čeka dugo od trenutka naručivanja. 

Jednostavnost kada je održavanje u pitanju


Skoro da se može reći da se radi o zavesama koje nisu zahtevne kada je održavanje u pitanju. S obzirom da su napravljene od antialergijskog platna koja ne upija mirise iz okruženja, dovoljno je da im samo povremeno očistite od prašine. Za ovako nešto dovoljna će vam biti pamučna krpa i malo mlake vode. 

 Za razliku od šivenih metražnih zavesa, treba napomenuti da se rolo zavese nikako ne smeju prati u mašini ili tretirati nekim jakim abrazivnim sredstvima. Na taj način, platna bi se trajno uništila. 

I za kraj - širok izbor modela i dezena zadovoljiće ukus svakog kupca!


U svim bolje snabdevenijim salonima mogu se pronaći modeli rolo zavesa različitih boja i dezena, bilo da ih kupujete za spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju ili kancelariju. Rolo zavese se uklapaju u svaki prostor i predstavljaju savršen izbor kada je opremanje enterijera u pitanju.


Komentarisanje je isključeno.