Sve što treba da znate o norveškim radijatorima na jednom mestu – namena, cena, potrošnja

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Jedna od aktuelnih tema pred svaku grejnu sezonu, u kasnu jesen i ranu zimu, svakako je vezana za grejanje prostora u kojem živimo ili radimo. Sve više ljudi odlučuje se za grejanje na struju, a koje se po nekima kriterijumima ispositavilo kao jedan od prihvatiljivijih načina grejanja ako uzmemo u obzir odnos cene i kvaliteta. U tu grupu spadaju i norveški radijatori, a mi vam u nastavku teksta donosimo nešto više podataka o njihovoj potrošnji, nameni ali i onoj ekonomičnoj strani koja često bude presudna pri kupovini – u pitanju je cena norveških radijatora. 

Namena norveških radijatora

Svrha norveških radijatora je sasvim jasna, očigledna i nedvosmislena – on ima za cilj da zagreje određeni prostor. Ipak kao i kod drugih stvari, važno je pratiti uputstvo za pravilnu upotrebu. Polazna tačka pri kupovini trebalo bi da vam bude veličina prostora koju želite da zagrejete, pa u odnosu na to da usmerite dalju potražnju. Da li želite da se njime samo dogrevate, da li od njega očekujete da zagreje jednu ili više prostorija, da li će vam on biti glavni izvor grejanja u stanu ili kući? Najčešća dilema kod onih koji razmatraju mogućnost kupovine ovog grejnog tela jeste upravo odnos snage i kvadrature koju bi trebalo da ugreje. U uputstvima, a u zavisnosti od modela, proizvođača i cene norveških radijatora, postoji neka preporučena kvadraturu za koju je baš taj primerak namenjen. Ovo je ipak i tema na kojoj se mnoga mišljenja mimoilaze i spajaju, a to najbolje možete uvideti ako pogledate komentare i iskustva korisnika na različitim forumima.  

Potrošnja norveških radijatora

Neki su veoma zadovoljni potrošnjom i iznosom na računu za struju u grejnoj sezoni, ali postoje i oni koji su manje zadovoljni i čije kriterijume ne zadovoljava odnos kvaliteta i cena norveških radijatora. Razlozi mogu biti raznovrsni,  a samo neki od njih su – izolacija prostora koji grejete i zadržavanje toplote, ali i debljina zidova;  zatim spratnost tj. na kojem se spratu nalazi stan (i da li se stanovi iznad i ispod njega greju ili ne); ,,hladan“ stan i stolarija. Sve to može dovesti do veće potrošnje jer pomenute okolnosti radijatorima otežavaju da postignu željenu temperaturu jer sav topao vazduh može otići na hladan plafon ili zidove gde se gubi i prostor je mnogo teško ugrejati. To dalje vodi do toda da radijatori nepestano rade i emituju topao vazduh, koji se brzo ,,gubi“ te je samim tim i potrošnja veća. Račune za struju može povećati i nepravilno korišćenje termostata na radijatoru. Dakle, grejanje na struju (u ovom slučaju norveškim radijatorima) može biti ekonomično uz pravilnu i racionalnu upotrebu. Ali pre potrošnje, mnogi koji vode računa o svojoj računici, prvo će ih zanimati cena norveških radijatora i da je ulaganje u njih dugoročno isplativo.

Cena norveških radijatora

O isplativosti ove vrste grejnog tela mišljenja su podeljena, što je i očekivano s obzirom da sve ima svoje prednosti i mane. Ključ je u tome šta prevagne i u mnogim situacijama nijanse utiču na našu odluku o kupovini. Cena norveških radijatora može zavisiti od vrste termostata, samog modela, dizajna, veličine i drugih pojedinosti i karakteristika. Variraće i od mesta kupovine, mogućnosti da dobijete popust na količinu, montažu, sezonske popuste. Sigurno je da ćete uz njega dobiti garanciju. Cene norveških radijatora variraju iz svih gore navedenih razloga, ali je generalno njihov kvalitet dobar i održiv su proizvod u koji vredi uložiti ako mislite dugoročno.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar