Top 5 saveta za brzo i mudro pakovanje

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Jeste li over packer? Većina osoba to jeste, pa na svoja putovanja nosi mnogo preko onoga što je zaista potrebno, jer postoji uvek ona rečenica u glavi koja kaže „a šta ako zatreba“.


 Sigurno je da vam baš te farmerke ili taj prsluk neće toliko biti potrebni da bez njih ne možete preživeti jedno putovanje od nekoliko dana, jer ćete se snaći i da zafali. Bitno je da se spakujete tako da ponesete stvari koje su vam zaista potrebne, da ih lepo smestite u jednu torbu ili kofer, te da vam ne bude preteško ili prekomplikovano da ih prenesete od jednog do drugog mesta. 

Ovo su najvažniji zahtevi jednog pakovanja koji su izgleda i najteži za ispuniti ih. Zato vam predstavljamo ovih pet saveta koji će vam sigurno značiti već pri narednom putovanju.

Putne torbe ili koferi?

Ne postoji univerzalni odgovor da li je bolje uhvatiti se za putne torbe ili su koferi ti koji su bolji za putovanje. To zavisi od prirode putovanja, putnog vozila, stvari koje se pakuju.

Kada se radi o letovanju, na primer, putne torbe su možda praktičnije, jer u njih može da stane mnogo stvari i fleksibilne su, što znači da uvek ima prostora za još nešto sa strane. Ovo i te kako znači zbog velikog broja peškira koji se nosi, dosta kozmetike, nekad posteljine, ali i dosta garderobe i neke propratne opreme, pa veće putne torbe prime više prtljaga nego što bi to bio slučaj sa koferima.

S druge strane, koferi su odlični kada putujete negde na kraće, kada odlazite na putovanje gde vam je potrebna poslovna garderoba, jer je njihovo pakovanje u njima lakše i jednostavnije, a i neće se pogužvati kao u torbi. Mali koferi su posebno dobri jer se mogu iskoristiti kao ručni prtljag u koji može sve lepo da se složi i sortira za putovanje od 2-3 dana.

Napravite spisak potrebnih stvari

Pravljenjem spiska izbegavate dve jako bitne stvari, a to je zaboravljanje nečega što će vam sigurno biti potrebno i izbegavanje pretrpavanja nepotrebnih stvari. Osim toga, spisak vam može pomoći da napravite tačne odevne kombinacije, čime je pakovanje već sasvim završeno, jer čeka jedino svoju fizičku realizaciju.

Peglajte stvari

Ispeglane stvari se lakše slažu i zauzimaju manje mesta nego što je to slučaj sa stvarima koje se pogužvane pakuju. Pre pakovanja sve lepo ispeglajte, složite jedno na drugo, a onda jednostavno prebacite u kofer ili torbu.

Kozmetičke maramice protiv gužvanja

Znate kako uvek, ma koliko lepo pakovali garderobu kada dođete na određenu destinaciju i započnete otpakivanje, onda usledi šok jer je nešto izgužvano? Uz ovaj trik protiv gužvanja toga nema. Uzmite pakovanje većih kozmetičkih maramica, pa kako slažete stvari, prilikom prevoja stavljajte kozmetičke maramice i završite slaganje. Onda poređajte sve u kofer, a maramice će sprečiti trenje i pomeranje garderobe, zbog čega neće biti ni prevoja koji zahtevaju ponovno peglanje.

Prepakujte kozmetiku

Kozmetika često zauzima jako mnogo mesta, jer su boce velike, neseseri onda zauzmu i pola prostora. Zato uzmite u nekoj drogeriji putna pakovanja u koja ćete prebaciti kreme, losione, serume, čime ćete sebe obezbediti svim potrebnim, a mesta ćete u torbi zauzeti jako malo.


Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar