Vinil podovi sve popularniji u uređenju prostora

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Već dugi niz godina podovi od vinila su najbrža i najjednostavnija opcija uređenja podova. Nekada su opcije izbora ove vrste podova bile ograničene kada je u pitanju dizajn, ali i kvalitet. Danas postoji više mogućnosti u izboru, pa ne samo da imaju bolji izgled izgled, već imaju i brojne prednosti. Jedna od njih je otpornost na gotovo sve spoljne uticaje, a glavna karakteristika je pristupačna cena.

Koje su prednosti vinil podova?

Vinil podovi su savršeni za svaki dom i imaju izuzetno visoku izdržljivost. Samim tim su dugovečni i zaboravićete kada ste ih postavili. Kada smo kod postavljanja, vinil podove možete sami postaviti. Na taj način štedite novac koji biste dali majstoru, ali i vreme. Lako se čiste i održavaju i ne upijaju vlagu. Dovoljno je prebrisati ih vlažnom krpom i uklonićete sve nečistoće. Veliki izbor u dizajnu ovih podova pruža mnogo opcija i omogućava vam da vinil podove prilagodite svakoj prostoriji. Vinil podovi se izrađuju u različitim bojama i teksturama, pa možete naći one koje imitiraju keramiku, drvo, pa čak i mermer. Luksuzniji izgled vinil podova se izrađuje u obliku ploča koje mogu biti raznih dimenzija, pa kada se lepo postave zaista se mogu dobro uklopiti u spavaće sobe, dnevne sobe, kao i kuhinje. Njihova mekoća daje vam utisak toplih podova. Vinil podovi su odlična rešenja za prostorije koje se često koriste, kao i za sporedne prostorije. Takođe, bilo da imate kućne ljubimce ili decu, podovi od vinila mogu pretrpeti sve teške uslove. I na kraju, cena ovih podova je i više nego pristupačna, ako uporedite sa ostalim materijalima.

Vinil podovi se lako postavljaju

Vinil se izrađuje u rolni i u pločama. Rolne su jeftinije od ploča, ali se teže postavljaju, pa se mnogi odlučuju za ploče. Kod postavljanja potrebno je samo da podloga bude što ravnija i pod je spreman da bude obložen vinil rolnom. Jednostavno isečete rolnu koliko vam treba. Ukoliko pod nije potpuno ravan, vinil rolna će se tu malo podići i neće izgledati uredno. Kako bi vinil rolna što bolje prijanjala podu, ivice vinil rolne pričvrstite za pod lepljivim trakama. Takođe, vinil rolne se osetljivije na oštećenja, pa nemojte vući nameštaj po podu, jer može doći do grebanja. Vinil podovi u rolni su odlično rešenje za sporedne prostorije, kao što su ostave, podrumi, čak i garaže. Sa druge strane, ako želite da pod uredite na sofisticiraniji način, onda su podovi od vinila u pločama pravi izbor. Pre postavljanja potrebno je pripremiti podlogu, očistiti je i pregledati da nema neravnina. Zatim se nanosi lepak i preko toga se ređaju ploče. Ono što je prednost ploča je da se lako ukrajaju i seku. Mogu se lako kombinovati sa drugim podnim oblogama. 


Mane

Iako mogu da budu vrlo dugotrajni, podovi od vinila ipak imaju određen rok trajanja. Pre kupovine, raspitajte se o kvalitetu vinil ploča, jer neki proizvođači daju garanciju i do 30 godina. Međutim, i pored dugogodišnje garancije, treba voditi računa o mogućim oštećenjima kojima su podovi od vinila podložni kao što je grebanje i guljenje. I još jedna slabost je malo teže uklanjanje, pa ako se odlučite da promenite podnu oblogu, trebaće vam pomoć da vinil uklonite sa poda.










Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar