Zubni implanti kao idelana protetska nadokada

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

U slučaju da iz bilo kog razloga ostanete bez zuba, pa makar samo i jednog, večito će vas pratiti osećaj da vam nešto fali. Bez obzira da li ste ostali bez zuba koji je vidljiv svima, ili je skriven i samo vi znate za to. Kako biste se osećali bolje povodom toga, stomatologija ima rešenje u vidu zubnih implanata. To je zapravo protetska nadoknada za nedostajući zub.

 

Od čega su napravljeni zubni implanti

 

Za sve one koji ne žele da prave mostove ili bruse zdrave zube, implanti su dobro rešenje. Naravno, to da li je neko pogodan za ugradnju implanata procenjuje stomatolog na osnovu pacijentove podloge za iste. Implant je ustvari šraf koji se postavlja u viličnu kost i zapravo menja koren zuba, koji fali. Postoji neko pravilo po kome se većina zubnih implanata pravi od titanijuma, najviše iz razloga što ga naše telo najbolje prihvata i ne odbacuje. Osim toga, zubni implant se smatra i najdugotrajnijom i najstabilnijom zamenom za zub, jer jednom kada se postavi traje do kraja života. Zbog toga mnoge stomatološke ordinacije u svojoj paleti usluga imaju i ugradnju zubnih implanata. Uključujući i ordinaciju Panakeia Beograd.

 

Panakeia Beograd- da zubni implanti budu pristupačni svima

 

Iako mnoge sama pomisao na bol odbija od stomatologa, Panakeia Beograd koristeći moderne procedure bol svodi na minimum. Ovde prate vaš tempo i trude se da vas opuste kako biste iz ordinacije izašli s osmehom na licu. U radu se koriste materijali svetskih proizvođača. Kako je u poslednjih pet decenija ugradnja implanata doživela veliki napredak, gotovo da ne postoji pacijent kome se oni ne mogu ugraditi. Izborom ove metode, pacijenti čuvaju okolne zube, jer nema potrebe da se bruse. Implant jednostavno daje osećaj da imate sopstveni zub. Bez obzira da li vam nedostaje jedan zub ili ste bez nekoliko zuba, implantologija je rešenje i za jedno i za drugo. U Panekei Beograd uglavnom se radi o brzom rešenju, međutim što su komplikovaniji slučajevi, to je i lečenje duže. 

 

Kako izgleda proces ugradnje 

 

Iako mnogi pacijenti vagaju da li je za njih bolje rešenje ugradnja mosta ili implanta, u Panakei Beograd smatraju da su implanti uvek bolje rešenje. Iako su isprva nešto skuplji od ugradnje mosta, dugoročno se pokazuju kao vrlo isplativo rešenje. Mostovi se takođe brže izrađuju, ali se oštećuje okolno tkivo. Implanti čuvaju okolne zube, jer se ne bruse i preopterećuju, kao nosači. Jednostavno, kao što smo rekli, šraf zamenjuje koren zuba. Međutim, samoj ugradnji implanta prethodi detaljan pregled i analiza 3 d snimka. U Panakei Beograd to radi konzilijum stručnjaka oralne hirurgije, stomatološke protetike i parodontologije. Za svakog pojedinačno se donose posebne odluke. Proces ugradnje radi se u lokalnoj anesteziji i bezbolan je. Iako se tvrdi da je životni vek implanta dug koliko i vaš u Paneki Beograd podsetiće vas da je tako pod uslovom da vodite redovnu oralnu higijenu. U suprotnom kamenac koji se stvara oko implanta mogao bi da dovede do njegovog gubitka. Kada je o ceni reč, on zavisi od kompleksnosti vašeg stanja i broja zuba koji nedostaju. Zbog toga je najbolje kontaktirati ordinaciju Panekia Beograd, kako biste se informisali.

 

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar