Prednosti ip kamere u odnosu na analogne

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ip Kamere, Ip Video Nadzor, Kamere Za Video Nadzor, Sigurnosne Kamere, Ip Kamera

Razmišljate o prelasku sa analognih na IP kamere? 

Dobra ideja!

Ako želite da unapredite vaše bezbednosni sistem i video nadzor unapredite instalacijom IP kamera, postoji pregršt faktora o kojima bi trebalo porazmisliti. Tu su prednosti i mane svake od njih, pa to šta ćete odabrati zavisi od svih njih. Trenutno, IP kamera dominira na tržištu, a razlika u ceni između njih sve se više smanjuje.

Pa, koje su to prednosti IP kamere i zašto treba da pređete na njihovo korišćenje?

Saznajte u redovima pred vama. 

Višestruki senzori glavna prednost IP kamera

IP kamere imaju mogućnost da sadrže čak tri ili četiri kamere u jednoj i tako “pokrivaju” veće područje od onog koje bi obuhvatilo nekoliko analognih kamera. Zato je glavna prednost IP kamere to što njihova široka perspektiva omogućava to da nadzire mnogo veću površinu u odnosu na onu koju bi obuhvatio senzor analogne kamere. Kupovina IP kamere sa više senzora nekada je zato i isplatljivija jer praktično predstavlja više analognih kamera u jednom!

Cena IP kamera je sve povoljnija

Kao i svaka druga inovativna tehnologija, posle određenog vremena - IP kameri se malo spustila cena i tako je postala mnogo povoljnija i pristupačnija! Više nas ne šokira njena cena kao što je to bio slučaj pri pojavljivanju ove kamere, te je mnogo veći broj ljudi može priuštiti.

Kao što smo naveli u prethodnom pasusu, IP kamera se itekako isplati zbog kvaliteta, višestrukog senzora, ali i drugih prednosti koje ćemo navesti. 

Lakoća instalacije IP kamere - jednostavna za upotrebu

Dok analogna kamera ima dve žice, IP ima samo jednu, koja služi i za podatke i za punjenje i povezuje se sa mrežom. Kada se jednom instalira - na IP kameru može da se poveže u svakom trenutku i njen fokus lako se može kontrolisati. 

IP kamera ima bolju rezoluciju

Rezolucija IP kamere sve je bolja i bolja, pa tako one daju mnogo bolju sliku od one koju pružaju analogne kamere. Na tržištu se mogu pronaći i IP kamere koje imaju mogućnost podešavanja rezolucije, pa ih kupac može podešavati prema potrebama. 

Inteligentnije od analognih kamera

IP kamere su praktično mali kompjuteri koji kompresuju i čuvaju video materijal, a mogu biti programirane i da obezbede mnoštvo analitičkih podataka. Na primer, one mogu detektovati pokret ili dim, brojati ljude, pratiti odrešene boje, zabeležiti kada nešto nestane i alarmirati. IP kamere čak imaju i mogućnost da vlasnik može da nacrta liniju, a sve što pređe tu liniju senzor kamere će zabeležiti i poslati signal.

IP kamere su i bezbednije i zahtevaju manje dodatne opreme

Za razliku od analognih kamera, video koji beleži IP kamera je enkriptovan, pa je veza potpuno bezbedna. To znači da je praktično nemoguće ili jako teško da neko “upadne” na vezu i ima posed nad video materijalom IP kamere. Kada je reč o neophodnoj opremi, IP kamera zahteva mnogo manje toga od analogne kamere, zato, uz sve navedene prednosti IP kamere, možemo zaključiti i to da je ona vrlo jednostavna za korišćenje.

Angažovanje stručnjaka radi podešavanja IP kamere

Iako su IP kamere jednostavne za korišćenje, pa i samu instalaciju, sve navedene prednosti i način funkcionisanja ovih naprednih kamera bi bilo najbolje da vam objasne i podese stručnjaci iz ove oblasti.

Kako biste bili zadovoljni korišćenjem svoje nove IP kamere, nju je važno u početku podestiti kako treba, a onda i dobro saslušati uputstva profesionalca na ovom polju. Tek tada moći ćete da uživate u svim njenim benefitima. 

 

Ukoliko želite da promenite vaš video nadzor instalacijom boljeg - sigurni smo da ćete to učiniti zamenom analogne kamere i postavljanjem nove, IP kamere. U tekstu smo naveli samo neke od njenih prednosti!

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.