Par saveta za brzo i lako organizovanje proslave u vašoj firmi

Kategorija: Karijera
Tagovi: Firma, Proslava, Organizacija

Proslave kojima se obeležavaju značajni datumi i događaji u firmi predstavljaju neretko ozbiljan poslovni zadatak njihovim organizatorima. Jedan detalj o kom niste vodili računa, dovoljan je da pokvari događaj. Zato postoje provereni saveti, koji Vam mogu pomoći u organizaciji proslave, kako bi dešavanje proteklo u najboljem redu.


Kako izbeći stresne situacije

Ukoliko ne želite da sebe izložite dodatnom stresu, počnite sa planiranjem događaja na vreme. Imaćete više vremena da dobro razmislite o organizaciji, ali i pojedinostima kao što su na primer, raspored sedenja, tekst govora, fotografisanje i snimanje događaja, specijalni efekti, rasveta i dekoracija koju ćete koristiti.

Prednosti planiranja na vreme

Kada počnete sa planom u poslednjem trenutku, uglavnom dolazi do različitih komplikacija. Neretko je prostor koji ste želeli da rezervišete već zauzet, pa morate da tražite drugu opciju. Korporativne proslave za firme u Beogradu na reci često se duže organizuju i planiraju kako bi se obeležili značajni datumi, kao što su jubileji, rođendani ili uspešne poslovne saradnje.

Očekujte neočekivano

Pripremite se na neočekivane okolnosti, koje se često dešavaju ukoliko niste detaljno isplanirali događaj. Posebno razmislite o datumu i mestu proslave. Ukoliko slavite na otvorenom mestu, pogledajte kakva je vremenska prognoza za taj dan i rezervišite zatvoren prostor za proslavu, ukoliko su predviđeni loši vremenski uslovi.

Vodite računa o mestu i satnici proslave

Pazite na vreme početka događaja, na primer vodite računa da proslava ne počinje suviše kasno, ukoliko sutradan većina gostiju radi. Ukoliko ste se odlučili da organizujete proslavu vikendom, onda možete da zakažete slavlje kasno uveče.

Tražite prostor u kom su se organizovali rođendani, venčanja, male mature i velike mature. Prilikom planiranja programa, vodite računa i da je mesto na kom organizujete događaj bezbedno (raspitajte se da li objekat u kom se održava proslava ima obezbeđenje i sigurnosne kamere).

Uskladite jelovnik sa vrstom događaja

U zavisnosti od toga u kom delu dana i koliko dugo traje događaj, planirajte i Vaš jelovnik. U popodnevnim časovima idealni su ručak, brunch ili ketering, ako organizujete proslavu noću možete napraviti koktel veče.

Vodite računa o budžetu

Pre nego što napravite program proslave, razmislite o novcu kojim raspolažete. Važno je i da kada pravite jelovnik, vodite računa da se cena hrane uklapa u budžet kojim raspolažete. Ukoliko želite ukusan ketering za Vaše kolege, pristupačnu ponudu slatkih i slanih krofni nudi Vam Slatkoteka.

Pažljivo osmislite program događaja

Dobro organizovana proslava, podrazumeva i dobro organzaciju programa. Ukoliko imate muzički program, možete napraviti anketu kako biste saznali koju vrstu muzike voli većina zaposlenih. Poželjno je da kada napravite program, agendu događaja prosledite zvanicama kako bi imale uvid u tok proslave.

Napravite agendu proslave

Napravite agendu u kojoj ćete precizno isplanirati svaki sat događaja. Napišite koliko dugo treba da traje cela proslava, uvodna reč ili zdravica, proslava ili muzički program, obrok i završna reč. Pazite na to da svaki segment događaja ne traje predugo ili prekratko (obrok ne treba da traje duže od muzičkog programa).

Pobrinite se za pozivnice i zahvalnice

Iskoristite mejling i kontakt listu zaposlenih kako biste prosledili pozivnicu (pre slanja obavezno proverite da li su adrese na koje šaljete pozivnicu ažurirane). Ovako ćete uštedeti vreme, koje bi Vam bilo potrebno da tražite adrese zvanice pojedinačno.


S obzirom na to da se radi o proslavi firme, tekst pozivnice treba da bude formalan i pun poštovanja. Nakon proslave, možete kolegama prosledite zahvalnicu sa zajedničkom fotografijom. Ovim gestom firma pokazuje dodatnu pažnju i poštovanje prema svojim zaposlenima.

Nadamo se da će Vam navedeni saveti koristiti prilikom organizovanja proslave. Najvažnije je da izbegnemo nepotrebne stresne situacije, dobro se pripremimo za neočekivane okolnosti, kao i da detaljno isplaniramo svaku pojedinost događaja. Takođe, uz višak vremena za planiranje, moći ćete da pristupite organizaciji događaja mnogo opuštenije i bez pritiska.


Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.