Muzički kutak - sve popularniji sadržaj u svetskim kompanijama

Kategorija: Karijera
Tagovi: Muzika, Karijera, Kompanije, Posao, Svetske Kompanije

Dobri poslodavci znaju da je ključno da zaposleni u njihovim kompanijama budu motivisani i zadovoljni uslovima rada, pozicijama na kojima se nalaze i da imaju mogućnost da napreduju.

Radne prostorije od velikog su značaja za motivaciju zaposlenih, a kada je u pitanju opremanje kancelarije nameštajem za odmor, poželjno je pratiti trendove najvećih svetskih kompanija poput Facebooka i Googla.

Dosada ubija motivaciju

Čelnici najvećih svetskih kompanija odavno su shvatili da zaposleni treba da budu motivisani na više nivoa i te svoje zaključke uvrstili u principe poslovanja. Dobra plata i fleksibilno radno vreme više nisu dovoljni da zaposleni posao obavljaju na zadovoljavajućem nivou.

Da bi produktivnost bila visoka, a zaposleni zadovoljni uslovima na poslu, veoma je važno da u toku radnog vremena osim klasične pauze za ručak imaju još neki dodatni sadržaj koji će im pomoći da se opuste i da kasnije mogu da se posvete obavljanju zadataka.

Muzički kutak: trend u 2018. godini

Veliki broj firmi omogućava zaposlenima da u toku radnog vremena igraju video igrice i provode vreme na opušten način, tako da nije novost da viđamo sve više takvih prostorija u sklopu kancelarija.

Ove godine definitivno je jedan od trendova u opremanju kancelarija za odmor muzički kutak koji sve više kompanija adaptira prema potrebama zaposlenih. To su prostorije u kojima se nalaze instrumenti koje zaposleni mogu da koriste tokom radnog vremena i tako se opuste.

Osim velikih konferencijskih sala, malih sala za sastanke, zatim videokonferencijskih sala, muzičke sobe definitivno su postale važne, a pošto se nalaze u sklopu radnog prostora su zvučno izolovane i nema bojazni da će svirka ometati zaposleni koji trenutno rade na svojim zadacima.

Zaposleni imaju mogućnost da naprave mini koncert ili da solo odsviraju nekoliko akorda kao u prostorijama koje Google ima u Cirihu. Tu su naravno, osim gitare i brojni drugi instrumenti kako bi zaposleni mogli da zadovolje svoj muzički ukus i različite afinitete.

Za one koji nisu ljubitelji svirki uživo, postoje prostorije koje su opremljene računarima i opremom koja omogućava sviranje instrumenata u digitalnom obliku. Brojni su programi koji to omogućavaju, a svakako da će oni koji rade u ovakvim uslovima biti bolje motivisani za posao nakon par odsviranih tonova.

Još neki zanimljivi sadržaji za opuštanje zaposlenih

Ako među zaposlenima u vašoj kompaniji ima i onih koji nisu ljubitelji muzike, odnosno ne bi voleli da na taj način provode vreme u pauzama, onda treba da razmislite o drugim sadržajima koji će im biti interesantni.

Neke kompanije u sklopu svojih radnih prostorija imaju i teretane. Možda ovo deluje kao da nije praktično jer za trening treba odvojiti neko vreme, ali onda se setite da je zdravlje najbitnije i ako zaposleni vode računa o svom telu, onda im treba omogućiti i takve sadržaje.

Ako u okviru radnih prostorija imate teretanu, onda svakako mora da postoji i deo za tuširanje. Čak iako nemate prostor za fitnes ili neku drugi vid fizičke aktivnosti, postoje zaposleni koji na posao dolaze biciklima ili gradskim prevozom, pa bi im ovaj prosto bio dragocen.

Prostorija za velnes svakako nije sadržaj koji je krucijalan za produktivnost zaposlenih niti mnoge kompanije imaju tako nešto, ali stručnjaci kažu da o ovome treba da mislite kao o prostoriji za medicinsku pomoć u osnovnoj školi - nije potrebna u svakom momentu, ali je od koristi.

 

Uglavnom su kompanije iz IT sektora one koje praktikuju ovakve sadržaje i na taj način povećavaju produktivnost. One mogu to da obezbede jer princip rada je takav da je bitno da posao bude završen u zadatim rokovima, a ne koliko vremena zaposleni provedu obavljajući određene zadatke, ali i firme iz drugih oblasti bi mogle da prate taj trend u meri u kojoj je to moguće.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.