Rafting tara

Kategorija: Glavna
Tagovi: Rafting Tara

Rafting Tara doživljaj je veličanstven i privukao je turiste iz cijelog svijeta. Mistična ljepota ove rijeke ostavlja Vas bez riječi. Kanjon, najdublji i najduži u Evropi, drugi na svijetu još uvijek je neotkriveni dragulj u srcu Starog kontinenta. Rafting Tara nije avantura koja se može uzeti zdravo za gotovo, posebno na rijeci Tari koja je prepoznata kao jedna od najboljih na svijetu za rafting pored rijeka Colorado ili Zambezi. U maju 2009. godine, rijeka Tara bila je domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu, što sugeriše kapacitet naše lokalne ljepotice. Rafting Tara

Naša priča -  Adventure Team

Kako je sve počelo

Adventure Team počeo je nuditi usluge raftinga kroz kanjon Tare ljudima željnim avanture još 2002. godine. Mali broj članova tima, kao osnivača naše kompanije, krenuli su na jedinstvenu misiju, pružiti priliku svima onima željnim avanture da iskuse strahopoštovanje i nadahnujuće prirodno čudo kroz rafting smaragnom ljepoticom, rijekom Tarom.

Na polaznoj tački za rafting rijekom Tarom, kilometrima daleko od savremene civilizacije, na samoj obali rijeke i na samom početku najuzbudljivije rafting dionice, nalazi se Brštanovica i na njoj „Kamp“. Jedan od najljepših kampova na rijeci Tari i jedini bosanski kamp u samom srcu kanjona reke Tare.

Jednostavno krenuli smo stopama šumskih radnika (raftera) koji su već u prvoj polovini 20. vijeka počeli da spuštaju balvane niz rijeku Taru. U početku je to bio samo svakodnevni posao, opasan prije svega, i to nije imalo nikakve veze sa avanturama koje danas imamo. Ti šumarski radnici su zapravo bili pionirski avanturisti. I nekoliko decenija kasnije radnici su došli na ideju da podjele avanturu sa ljudima iz svih sfera života. Ovi skromni počeci su doveli do rađanja modernog avanturističkog odmora, čime je rafting kroz kanjon rijeke Tare postao dostupan svima koji u sebi imaju bar malo tog avanturisičkog duha.

 Za ljubitelje prirode i ljude željne avanture, odmora i isključenja od civilizacije, Encijan predstavlja jednu od poslednjih oaza mira, u još uvijek netaknutoj prirodi, u koju se uvijek rado i redovno vraćaju.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
raftingtara
Rafting Tara