Da li je besplatan hosting stvarno dobar izbor za pokretanje biznisa?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Hosting, Besplatan Hosting, Jeftin Hosting, Najpovoljniji Hosting, Najjeftiniji Hosting

Činjenica je, većina ne moze da shvati razliku izmedju placenog I besplatnog hostinga dok ne priemti razliku na spostvenoj kozi.. U vecini slucajeva, kompanije koje nude besplatan web hosting imaju neki problem, ja cu pokusati sada da to razjasnim.


Ako samo tražite mesto gde cete da postavite mali, jednostavan lični sajt, free web hosting može biti ono što tražite. Ali, ako možete priuštite sebi da potrošite desetak erva godisnje, neki mali placeni hosting je bolje resenje, čak i za lični web sajt. Ako zaista ne mozete da priuštite da platite hosting, a ipak želite "besplatan" hosting, moja najbolja preporuka je da napravite blog na Blogger.com, i da koristite ovaj servis za vaš sajt. Ovo je stabilna platforma i jednostavna za korišćenje, i dokle god je vaš cilj jednostavno ličnu sajt koji ce posecivati nekoliko prijatelja i rodbina, ovaj nacin hostovanja sajta je sasvim uredu. Ako želite da nesto zaradite, možete da podesite AdSense naloge na tim sajtovima. Ako zelite da napravi komercijalni sajt, Blogger.com moze da se koristi I za tu namenu. Sa ovim blog servisom mozete izgraditi I sajtove ozbiljnijeg tipa gde bi vrsili prodaju vase robe.


Većina drugih free web hostinga ima jedan ili više problema, i zaista mogu da zadaju velike glavobolje u vodjenju vaseg posla na internetu.

1. Duga URL adrese, uz besplatan hosting dobijate besplatan pododmen To ne uliva mnogo poverenja u potencijalnim kupcima ili klijentima.

2. Free web host sponzorisani linkovi i reklamiranje. Od ovih reklama zaardjuju provajderi koji su vam dali hosting na koriscenje, a vi od toga nemate nista.

3. Prostor i protok kod besplatni hosting kompanije su obično prilično mali.

4. Većina free hostinga ograničava vašu sposobnost da zaradite od sajta.

5.. Nema mogućnost da dobijete SSL bezbednosni sertifikat.

6. Tehnologija koja se koristi na ovim serverima spora je I otezava rad sajta.

7. Perl, CGI skripte često se ne ažuriraju aktuelnim verzijama.

8. Ne postoji podrska za korisnike.

9. Većina ne daje vam alate koji su vam potrebni da izgradite web sajt, kao sto je onlajn Site Builder i šabloni, ili skripta da instalirate blogove, galerije i druge funkcije.

10. Cron poslovi, neophodni za izvođenje određenih skripte i druge funkcije, često nisu obezbeđena ili dozvoljeni. Baze podataka se ne može obezbediti.

Povrh svega ovoga, free web hosting je zaista jeftin web hosting, to posebno privlači spamere, prevarante I hakere.

Po mom mišljenju, ako želite samo lični web sajt da napravite besplatan blog na Blogger.com. Ali ako je vaša namera da na interntu zaradite ozbiljan novac, ili barem da imate profesionalno prisustvo na internetu, vi cete morati da platite za pravi domen I web hosting. Ako očekujete da budete uspešni i želite da dobijete funkcionalan Profesionalni web sajt potrebno je da ispostujete savete gore navedene.

Ako vas zanima neki jeftin pouzdan hosting provajder moja preporuka je da isprobate http://hosting011.com Pre kupovine hostinga ova kompanija omogucava vam 30 dana da isprobate njihove servere. Ako se odlucite za neki drugi hosting provajder javite mi vase utiske kako bi u sledecim postovima mogao da navedem jos neke provereno dobre provajdere.


Prijavite se da biste objavili novi komentar