Kvalitetna pvc stolarija diže cenu kod prodaje nekretnina

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pvc Stolarija Beograd, Pvc Prozori

Usled objektivnih okolnosti, tržište nekretnina u Srbiji već decenijama unazad funkcioniše u dosta nestabilnim uslovima, što se itekako odražava na cene. Cene dosta variraju a pouzdane i realne analize o tome šta utiče na njihovu visinu gotovo da i ne postoje. Ono što je izvesno i logično je da se najviše nekretnina prodaje, kupuje i izdaje u glavnom i većim gradovima Srbije a jedan od značajnijih uslova koji se ističe u sve tri varijante je kvalitet ugrađene stolarije.

Ovaj uslov je podjednako bitan bez obzira da li je u pitanju novogradnja ili nekretnine starijeg datuma. Kada su u pitanju novoizgrađeni objekti, prilikom promocije svojih objekata, investitori obavezno ističu kvalitet ugrađene stolarije. Najčešći izbor prilikom ugradnje je PVC stolarija. Isto tako, prilikom prodaje stanova i kuća starije gradnje, ukoliko je naknadno ugrađena PVC stolarija, to se naglašava kao posebna prednost.

Ista je situacija kod iznajmljivanja nekretnina. Stanodavci koji izdaju nekretnine svesni su činjenice da će im novougrađena PVC stolarija podići cenu zakupa što je na duži rok veoma isplativo. Takođe, znaju da će se kupci pre opredeliti za njihov stan ukoliko objekat ima novu PVC stolariju jer ona pored estetike pruža dodatnu energetsku uštedu i komfor. 

Srpske gradove krase PVC prozori 

Lepoti i šarmu naših gradova sve više doprinosi i kvalitetna PVC stolarija. PVC prozori bele se sa svih strana a sve više ih viđamo i u različitim nijansama boje drveta. Pored estetike, za Srbiju sa svojom karakterističnom klimom veoma je važno kakva stolarija krasi njene građevine. Srbija ima hladne zime sa čestim mrazevima, leta sa izuzetno visokim temperaturama, česte padavine i dosta vetrovitih dana.

Pored toga, u velikim gradovima, važna je i zaštita od buke kao i bezbednost objekta. U takvim uslovima, kvalitetna PVC stolarija rešava sve napred navedene probleme. Ona je energetski efikasna, pruža odličnu hidro, termo i zvučnu izolaciju, kao i zaštitu vremenskih nepogoda i svih spoljašnjih uslova. To dobro znaju svi koji se bave prometom nekretnina i zato je ulaganje u  stolariju dobar poslovni potez.

 Ulaganje u PVC stolariju je višestruko isplativo


Treba napomenuti da nije sva PVC stolarija ista i ne pruža podjednak komfor. Zato ako kupujete ili gradite nekretninu obavezno proverite kvalitet stolarije. Ukoliko je u pitanju novogradnja, tražite od investitora ili prodavca specifikaciju ugrađene stolarije. Ukoliko gradite kuću po sistemu ključ u ruke, budite posebno obazrivi. Često se dešava da u takvim varijantama, PVC stolarija bude lošijeg kvaliteta pa obavezno proverite šta je obuhvaćeno ovakvim ugovorom.

Ukoliko sami gradite kuću ili renovirate stan, preporuka je da se odlučite za PVC stolariju A klase. Razlika po komadu nije velika, ali će vam se višestruko isplatiti. Time ćete ostvariti najveće uštede po pitanju utroška energije, održavanja i postojanosti. Obavezno se informišite o firmi od koje kupujte  stolariju i tražite od zaposlenih da vam detaljno objasne karakteristike proizvode i razloge koje utiču na razliku u cenu.

 

I dodatna rešenja utiču na cenu nekretnina 

Pored lepih i kvalitetnih PVC prozora i vrata, na cenu nekretnina mogu uticati i dodatna rešenja poput kliznih prozora i vrata kao i zastakljenih terasa. Sve navedeno značajno utiče na cenu nekretnina ali i opredeljuje kupca na kupovinu.

Još jedna bitna stavka na koju treba obratiti pažnju je način ugradnje. Ugradnja po principima RAL ugradnje garantuje maksimalnu efikasnost i funkcionalnost PVC stolarije. RAL ugradnja zasniva se na primeni savremene tehnologije prema propisanim uputstvima i kao takva omogućava maksimalnu uštedu energije.

Jedna od firmi na našem tržištu koja nudi najkvalitetniju stolariju je firma Megaplast doo. PVC prozori i vrata firme Megaplast spadaju u sam vrh kvalitetne PVC stolarije a njihov tim čine sertifikovani stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Za više informacija posetite njihove prodajne centre u Beogradu i Novom Sadu ili se informišite putem sajta megaplast.rs

 

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar