Nekoliko korisnih saveta ako planirate da posetite beograd ovog leta

Kategorija: Glavna
Tagovi: Rent-A-Car, Rent A Car Beograd, Turizam, Putovanja

Beograd je jedan od evropskih gradova koji iz godine u godinu beleži sve veći broj poseta stranih turista, te se shodno tome usluge koje oni koriste proširuju i osavremenjuju prateći svetske tokove.

Image source:serbia.com

Beograd je nadaleko čuven po dobrom provodu i noćnom životu te ga  sa razlogom zovu i prestonica Evrope kada su u pitanju dobra zabava i kvalitetne žurke.

Statistički gledano, najveći procenat turista koji posećuju prestonicu čini “mlađa” populacija, koja prvenstveno dolazi u Beograd zbog gore pomenutog noćnog života, ali svakako ne treba zanemariti ni bogat kulturni sadržaj kao i istoriju i arhitekturu što sve zajedno čine našu prestonicu veoma privlačnom turističkom destinacijom.

U Beograd vole da svrate I oni “malo stariji”, kao i porodični ljudi koji  pored uživanja u beogradskim restoranima vole da prave izlete i  obilaze turističke bisere Srbije poput Kopaonika, Zlatibora, Stare Planine,  kanjona reke Tare… ali se neretko odlučuju da produže putovanje i do Bosne ili Crne Gore.

Image source: Si-ber travel

Jedna od glavnih poteškoća sa kojom se turisti susreću, posebno u letnjim mesecima je gradski prevoz koji posetiocima zadaje problem ponajviše zbog prilično komplikovanog bus plus sistema i  ne baš jeftinog taksi prevoza.

Alternativa su  rent a car agencije koje nude klijentima bogat izbor u zavisnosti od njihovih želja i potreba, ali treba imati na umu da je tokom letnjih meseci i praznika potražnja veoma velika te je preporuka turistima koji dolaze u to vreme u Beograd da na vreme rezervišu vozilo.

Iz poznate beogradska firme ”Easy Rent” upozoravaju da je u letnjim mesecima gotovo  nemoguće pronaći  slobodan automobil.

Njihovi klijenti uglavnom ranije rezervišu vozila za leto, s obzirom da znaju kakva je situacija u tom periodu.

Čak i ako uspete da pronađete automobil, to će uglavnom biti stariji model  koji se inače ne iznajmljuje u redovnoj ponudi, a pritom su i cene dosta veće.

Uvek je najbolje dobro proveriti firmu kod koje iznajmljujete vozilo, kako bi izbegli potencijalne probleme u vidu šteta, kvarova, asistencije u slučaju nekih nepredviđenih situacija.

Dodatna opreznost je svakako korisna kako ne bi pokvarili odmor i uzivanje u čarima Srbije.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar