Kako odabrati muške patike

Kategorija: Moda
Tagovi: Obuća, Patike

Patike su postale sastavni deo našeg života, bilo da idete u šetnju, trčanje, ples, naporosto ne možete bez njih. Ili bar ja ne mogu.:) Godinama su naš verni prijatelj, nude moderan izgled, ali je i dobar osećaj u njima. Popularne su i kod žena, muškaraca, dece, a za muškarce su svakako postale deo njihovog stila.

Da li znate istoriju patika? Interesantno je saznanje da su prve patike proizvedene davne 1800. Prvi model je imao gumeni đon, a Keds je prvi proizvođač ove neizostavne obuće.
Prošla su vremena kada je moda bila bitna samo ženama, sada sa velikom pažnjom odeću i obuću biraju i muškarci. Možda je kupovina za muške malo otežana, a sparivanje sa adekvatnom odećom tek predstavlja izazov. Mada, nije nesavladivo. Pre nego što krenete u kupovinu, imajte u vidu sumu koju ćete potrošiti, kakav je vaš stil i ako želite da još skratite potražnju, svedite potragu na jedan do dva brenda.

Za muškarce koji vole casual stil, izbor je i više nego dovoljan. Dostupni su različiti stilovi, dizajni i brendovi, tržište je preplavljeno modernom obućom. Mnogi modeli idu odlično uz farmerke, tu su retro modeli, jednostavni tzv. evropski, ali i skejt modeli. Ne dajte se zbuniti tolikim izborom, bacite pogled an garderobu koju imate i već ćete suziti izbor.

Dalje, obratite pažnju na materijale. Tu su kožne patike, antilop, prirodna vlakna, sintetička i mnoga druga. Sintetička su sve popularnija, ali razmislite da li vam to odgovara. Kožne su savršene za one koji manje posvećuju pažnju održavanju, pa je dovoljno da ih u prolazu na brzinu prebrišete. Teksas i prirodna vlakna su često viđana leti, naprosto imate osećaj da ste bosi.

Retro stil više odgovara sportskim tipovima. Ukoliko trčite, rekreativno se bavite košarkom, fudbalom, ovi modeli su idelni jer smanjuju otpor od udaraca, udobnije su, manje su mišići opterećeni. U zavisnosti od toga kojim se sportom bavite, možete naći različiti obuću. Moje omiljene, koje su već dosta tražene, možete pogledati ovde.

Patike su postale i neizostavni deo na poslu. Kancelarijsko okruženje se sve više menja, pa samim tim i neobavezno oblačenje je postalo aktuelno. Cilj je da se stvori prijateljska, ali efikasnija radna atmosfera što nije tako loše. Ujedno ne morate razmišljati o kupovini odela, dovoljno je da imate nekoliko košulja, farmerke i obavezno cool patike.

Izbor je veliki i gotovo sve je popularno. Nećete promašiti, čak iako se ne snalazite sa gužvom po radnjama i pretraživanju obuće.:)


Prijavite se da biste objavili novi komentar