DK: američki šamar francuzima

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Tenis, Dk, Davis Cup, Amerika, Usa, Francuska

Španija - Sjedinjene Države i Argentina - Češka Republika parovi su polufinala Dejvis kupa za 2012. godinu. Najveće iznenađenje četvrtfinala ostvarili su Amerikanci, pobedivši Francuze na šljaci u Monte Karlu, dok su Španci očekivano upisali najubedljiviju pobedu protiv nejake Austrije.

Polufinala su na programu za pet meseci, tačnije od 14. do 16. septembra.

 

AMERIČKI ŠAMAR FRANCUZIMA

Džon Izner je apsolutni heroj američke reprezentacije. Prvog dana je sa 3-0 (6-3 6-2 7-5) pobedio Žila Simona, nakon što je njegov mladi sunarodnik Rajan Herison poražen od Žoa-Vilfrida Conge sa 3-1. 

Drugog dana jako važnu pobedu ostvarila su braća Brajen. Najbolji svetski dubl je sa 6-4 6-4 7-6(4) bio bolji od Mikaela Ljodre i Žilijena Benetoa, čime su Amerikanci došli do "meč lopte". 

Malo ko je očekivao da će gorostas Izner uspeti da pobedi Congu na šljaci. Međutim, to se desilo i to poprilično lako. Trijumf zlata vredan Izner je ostvario rezultatom 3-1 (6-3 7-6 5-7 6-2). Poslednji meč nije imao uticaja na konačan ishod, a Simon ga je rešio u svoju korist sa 6-2 6-3 protiv Herisona.

Inače, nakon ovog duela od selektorske funkcije oprostio se Francuz Gij Forže. On je na konferenciji za štampu zahvalio svojim igračima na trudu koji su pružili, a na kraju je čak i zaplakao. 

FLAMENKO FERERA I DRUGOVA

Niti jedan jedini set nisu izgubili Španci u singl konkurenciji u duelu sa austrijskom reprezentacijom. Iako je Jirgen Melcer poznat po čestim iznenađenjima na šljaci, u meču prvog dana protiv Nikolasa Almagra je bio puki posmatrač. Almagro je slavio sa 6-2 6-2 6-4, da bi u narednom meču David Ferer ostvario očekivano ubedljiv trijumf protiv Andreasa Hajdera-Maurera sa 6-1 6-3 6-1. 

Nadu Austrijancima da mogu do super-iznenađenja u Oropesi del Mar vratili su Oliver Marach i Aleksander Peja, pobedivši u konkurenciji parova Marka Lopeza i Marsela Granoljersa-Pujola sa 3-6 6-4 6-4 7-6(12). 

Ipak, već u prvom meču treće dana takmičenja Španci dolaze do očekivane pobede. David Ferer je sa 7-5 6-3 6-3 bio bolji od Melcera i time stavio tačku na ovaj duel. Tačnije, tačku je stavio Almagro pobedom od 7-5 7-5 nad Pejom u petom, naravno rezultatski nebitnom meču.

PRAVI PRAVCATI ARGENTINSKI TANGO

Hrvati nikada slabiji nisu bili. Čilić se tek vratio nakon povrede, Ivan Ljubičić ne nastupa za reprezentaciju, a Ivo Karlović odavno ne zna za neki značajniji uspeh. Ipak, uspele su naše komšije dobrano da oznoje argentinske favorite. Baš kao u tangu, okršaj je bio pun "vreline". 

David Nalbandijan je prokockao prednost od 2-1 u duelu sa Marinom Čilićem, koga je nedavno pobedio na turniru u Majamiju. Na kraju 5-7 6-4 4-6 7-6(3) 6-3 u korist mladog Međugorca. Izjednačenje domaćinu doneo je Huan Martin Del Potro, za koga se do početka duela nije znalo da li će igrati. On je sa 6-2 7-6(7) 6-1 bio bolji od Ive Karlovića. 

Najdramatičniji meč odigran je u konkurenciji parova. Nakon velike i iscrpljujuće borbe, David Nalbandijan i Eduardo Švank pobedili su Čilića i Karlovića sa 3-6 7-6(6) 6-3 6-7(7) 8-6!

Više se očekivalo u duelu Del Potra i Čilića, ali je nekadašnji šampion "US Open-a" deklasirao nekadašnjeg člana 10 najboljih sa 6-1 6-2 6-1. U petom meču sastaće se Huan Monako i Antonio Veić. 


Autor: http://tenissrbija.blogspot.com 

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...