Janko tipsarević, kolumnista

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Tenis, Janko, Tipsarević

Da je Janko Tipsarević i definitivno postao deo elite, i to onaj medijima atraktivan deo, najbolje govori činjenica da je napisao kolumnu za planetarno poznati "Tennis Space". On u svojoj kolumni najviše piše o prijateljstvu između tenisera, ali i o ljubavi koju gaji prema fudbalu.


 

"Svlačionica može biti jako zanimljivo mesto. Dosta igrača se druži i zajedno trenira, naravno. Logično je da se družim sa igračima iz Srbije, ali i sa dosta drugih. Atmosfera je ozbiljna kada igramo na turniru, ali se takođe trudimo da se zabavimo", piše Tipsarević. 

"U Monte Karlu postoji žurka za igrače na kojoj možemo da se opustimo i pokažemo da nismo samo teniseri. Prošle godine mi je par igrača iz Srbije, uključujući i Viktora Troickog, pomoglo da pripredim šou za ostale igrače. Bilo je jako zanimljivo", podseća Tipsarević i dodaje - "Nekima je možda i čudno što smo tako bliski, a rivali smo na terenu, međutim ja delim mišljenje mog oca. Veruje da je ATP dovoljno velik za sve nas. Ima dovoljno slave, finansijske satisfakcije, međunarodnih priznanja za sve. Nema mesta za negativnost i ružne emocije poput ljubomore ili želje da neko izgubi. Nema mesta jer je ovaj sport prelepa stvar i ovo takmičenje je dovoljno veliko za sve nas koji smo voljni da se žrtvujemo i uradimo sve što treba da bismo uspeli", smatra Janko Tipsarević.  


 

On dodaje da nema nijedan razlog da bude ljubomoran na uspehe Novaka Đokovića. 

"Ako i postoji ljubomora, ja to zovem pozitivnom ljubomorom. Pomislim, ako on može da uspe, mogu i ja. Uvek imate zemlje poput Sjedinjenih Država, Francuske i Španije koje imaju tako puno igrača, koji jednostavno guraju jednu druge, samo zato što su svuda zajedno. Kada vidite nekog od vaših sunarodnika da igra dobro, ne želite da 'sedite na klupi'. Želite da se borite za mesto u Dejvis kup timu i igrate što bolje", zaključio je Tipsarević. 

Na kraju svoje kolumne naš teniser se prisetio i nekih smešnih situacija koje su mu se desile tokom "teniskog pečalbarenja".

"Bilo je to oko 6 ujutru na Malpensa aerodromu u Milanu. Čovek koji je radio na pasoškoj kontroli je bio u polu snu. Tražio mi je pasoš i pogledao sliku na kojoj sam imao jako kratku kosu i bradu. On je pogledao sliku i rekao 'Gatuzo!'. Odgovorio sam mu da nisam Dženaro Gatuzo (centarfor Milana), da može to da vidi i u pasošu. Ja čak ni ne volim Milan, a ni stil igre Gatuza, ali eto, očigledno ličim na njega. Inače od italijanskih klubova navijam za Inter, a uopšte na svetu moj broj jedan je Barselona. Inter volim najviše zbog Siniše Mihajlovića i Dejana Stankovića. Stanković i dalje igra u Interu, a Mihajlović više ne. Tokom pet godina Inter je osvajao šta je stigao, ali nažalost ove godine igraju jako loše, najviše zato što je Murinjo otišao i zato što su psihički umorni. Znate, kada pet godina osvajate sve, onda više nije lako".


Autor: http://tenissrbija.blogspot.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...