Plaža na adi dobija "plavu zastavicu"!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Plava Zastavica, Ada Ciganlija, Beograd, Srbija, Plaza

Kupalište na Adi će zahvaljujući dobroj uređenosti i visokim bezbednosnim standardima ove godine dobiti prestižno priznanje za kvalitet plaže, čuvenu "Plavu zastavicu".


Beta, arhivska fotografija

Dok su u toku pripreme za predstojeću letnju sezonu, na Adi se nadaju da će uskoro dobiti i važno priznanje Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine iz Kopenhagena. 

"'Plava zastavica' se dodeljuje na osnovu strogih kriterijuma, poput analize plaža, usaglašavanja kvaliteta vode za kupanje i drugih oblasti životne sredine, obrazovanja i turizma", rekao je za "Blic", Zoran Gajić direktor JP "Ada Ciganlija".

On je dodao i da je Ada već uspešno prošla testove i da se nada da će od ove sezone postati prvo izletište u Srbiji sa ''Plavom zastavicom'' kojom se obeležavaju najbolje i najsigurnije plaže na svetu. 

Tokom naredne sezone, posetioci Ade Ciganlije će moći da uživaju u brojnim sadržajima na koje su navikli, ali i u raznim iznenađenjima.

Jedinstvene replike morskih životinja u velikim dimenzijama obradovaće mnoge ljubitelje životinjskog sveta. 

Očekuje se i otvaranje veslačkog kluba za veslače Beogradskog univerziteta, a stariji sugrađani će moći da se druže sa doktorkom Nadom Macurom svake druge subote.

Kao i svake godine, bezbednost na kupalištu je prioritet. 

"Spasilačke ekipe se uveliko spremaju za sezonu. U okviru kampanje 'Zaplivaj sigurno' obišli smo sve srednje škole u gradu i trudili smo se da maturante obučimo da se odgovorno ponašaju na kupalištu", rekao je Zoran Gajić.

 

(MONDO)

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...