Grci podigli 700 miliona evra iz banaka

Kategorija: Glavna
Tagovi: Grčka, Dužnička Kriza, Evrozona, Banke

U strahu da bi Grčka uskoro mogla izaći iz evrozone Grci su samo u ponedeljak iz banaka podigli najmanje 700 miliona evra. Izvori iz dve banke javljaju da se užurbano podizanje novca nastavilo i u utorak.


Strah bi mogao prerasti u paniku, rekao je predsednik Karolos Papulias na sastanku s političkim liderima. Okupio ih je kako bi razgovarali o sastavljanju nove tehničke vlade koja bi zemlju trebala voditi do novih izbora predviđenih za 17. jun.

Datum, koji je objavila grčka agencija ANA, potvrdili su, nakon sastanka s Papouliasom, Panos Kammenos, šef populističko-nacionalističke stranke Neovisni Grci i čelnik stranke Demokratska levica Fotis Kuvelis.

Ti izbori, drugi za manje od dva meseca, odlučujući su za zemlju nakon jačanja levo orijentisanih i stranaka koje osporavaju međunarodni plan štednje koji su za Grčku odredili poverioci zemlje.

Kammenos i čelnica Komunističke stranke KKE Aleka Papariga su rekli novinarima nakon sastanka da čelnici stranaka nisu postigli dogovor o premijeru i da Papoulias mora izabrati tehničku vladu kako predviđa ustav.

 

Autor: Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...