U životu čovek pretrpi 9,672 bolesti i povreda

Kategorija: Glavna
Tagovi: Bolesti, Povrede, Glavobolja, Modrica, Bol U Leđima, Sinusi

Brojka zvuči neverovatno, ali prosečna osoba u svom životu pretrpi 9,672 bolesti i raznoraznih povreda. Osećaj boli, prema tome, javlja se jednom u tri dana, pokazalo je istraživanje koje je napravio britanski Benenden Healthcare Society.

Tokom života prosečno pretrpimo 858 glavobolja, izbije nam 2,808 modrica, leđa nas "zaštekaju" 780 puta, sinusi će nam biti zatvoreni 312 puta. ''Kiselina'' će nas mučiti 312 puta, a isto toliko puta ukočiće nam se vrat.

Čak 468 puta će da nas boli stomak, a menstrualne bolove žene će osetiti 390 puta. Ni to nije sve: 78 puta u životu će nam krvariti nos, a 156 puta ćemo patiti od bolnih stopala, dok će se neugodna bol u uhu javiti 156 puta, a 78 puta će nam biti inficirano oko.

 

Tri žulja nažuljaće nas svake godine

Godišnje se pretrpi 124 bolesti, od glavobolje i opekotina do osetljivog želuca. Od toga tri su upale grla, četiri napada kiseline i isto toliko slučaja ukočenog vrata. Muškarci će se prosečno prilikom brijanja poseći dva puta, a jezik ćemo pregristi tri puta. Prosečno će nam izbiti tri žulja na stopalima, a jednom ćemo izgubiti glas. Pet puta ćemo se poseći, a uz ostale boljke ispada da ćemo svaka tri dana jaukati da nas nešto - boli.

Osim sitnih nezgoda, ozbiljnije bolesti mogu nas odvesti u bolnicu prosečno u tri navrata, a obavićemo i dva operativna zahvata.

- Čak i kad nema opasnosti od ozbiljnih zdravstvenih stanja, prosečno ljudsko telo svakodnevno prima i trpi udarce koji dokazuju da život nije “osmišljen” da bude jednostavan – kaže jedan od autora studije Lorens Kristensen. Savetuje redovno pranje ruku, uspravno držanje tela i zdravu ishranu kao i vežbanje, piše Daily Mail.


Autor: Economy.rs

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...