Pojeftinili tablet računari

Kategorija: Nauka i tehnologija
Tagovi: Tablet, Računar, Ipad, Apple, Windows 8, Nokia

Prosečna cena tablet računara u prvom tromesečju ove godine iznosila je 386 dolara, što je sniženje od čak 21 odsto. Pomenuto sniženje odnosi se na isti period prošle godine, a analizu tablet tržišta ovog puta izvršila je istraživačka kompanije IMS Research.

Sniženje prosečne cene tablet računara rezultat je povećane konkurencije, kao i sve veće potražnje na tržištu, smatraju analitičari koji navode i to da kompanija Apple i dalje prednjači u generisanju sve veće potražnje korisnika za ovim uređajima.

Predstavljajući u martu ove godine novu verziju iPada, za koji se mislilo da će se zvati iPad 3, ali se u stvari zove samo “novi iPad“, Apple je snizio cenu prethodnog modela iPada 2 na 399 dolara, što je odmah primoralo i njegove konkurente da snize cene svojih modela.

 

Sve aktivniji "drugi" proizvođači tableta

Na tržištu se još ističu Android proizvošači poput Samsunga i Motorole, dok je PlayBook tablet kompanije BlackBerry doživeo poptuni fijasko i kompaniju, pored drugih pogrešnih koraka, potpuno “srozao“ na tržištu.

U budućnosti nas očekuju i Windows 8 tableti, kao i simbioza Windows Phone sa Windows 8 platformom, a sve oči uprte su u Nokiju, koja je već nekoliko puta nezvanično potvrdila da njeni inženjeri zajedno sa Microsoftom rade na kreiranju prvog takvog tableta, koji bismo čak mogli da vidimo zajedno sa premijerom Windows 8 operativnog sistema.

 

Autor: Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...