Saveti za online rezervaciju putovanja

Kategorija: Putovanja
Tagovi: Rezervacije, Putovanja, Odmor, Letovanje, Online, Onlajn

Osim očigledne uštede vremena i energije u odnosu na fizički odlazak u agenciju, odabir i uplata aranžmana putem Interneta omogućava putniku da se detaljnije informiše o svim uslovima kupovine turističkog aranžmana, da pogleda preporuke, utiske i fotografije sa foto tura, kao i da uporedi više različitih ponuda. 

Naravno, pre Internet rezervacije, putnik može da se raspita o detaljima vezanim za željeno putovanje i telefonski, pismeno ili lično.

U želji da putnicima pomogne da razreše svoje nedoumice oko odabira i uplate aranžmana putem Interneta, turistička agencija Putovanja.info pruža odgovore na najčešća pitanja putnika sa kojima se u svom radu sreće.

 

Kako da znam da se radi o stvarnoj turističkoj agenciji?

U slučaju da postoje bilo kakve sumnje u kvalitet poslovanja bilo koje agencije potrebno je na sajtu Agencije za privredne registre proveriti gde je sedište agencije, PIB i registracioni broj, kao i koliko dugo je prisutna na tržištu.

Osim toga moguće je proveriti i da li je agencija članica YUTE, nacionalne asocijacije turističkih agencija koja ima za cilj unapređenje rada i kvaliteta poslovanja turističkih agencija i zaštitu potrošača turističkih usluga.

Uvek postoji mogućnost da putnik poseti i prostorije u kojima posluje turistička agencije koja aranžmane prodaje putem Interneta i raspita se i lično o detaljima vezanim za putovanje.

 

Na koji način da platim aranžman koji rezervišem preko Interneta?

Anketa na sajtu turističke agencije Putovanja.info pokazuje da oko 40% ispitanika svoje aranžmane plaća gotovinom do polaska na put.

Osim gotovine, putnicima su na raspolaganju i druge mogućnosti plaćanja. Nakon rezervacije putem Interneta, putnici mogu da plate turistički aranžman onlajn putem: e-banking, onlajn platne kartica ili da izvrše plaćanje drugim sredstvima kao što su devizna uplata iz inostranstva, fakture, itd.

Više o načinima plaćanja putnici mogu da pročitajte OVDE.

 

Da li je elektronsko plaćanje bezbedan vid plaćanja?

Turisti koji prvi put odlučuju da svoj aranžman uplate putem Interneta često su u nedoumici da li su njihovi podaci bezbedni i da li može da dođe do određenih zloupotreba prilikom plaćanja.

"Kako bi osigurali da putnici lako i bezbedno uplate svoje aranžmane sa bankom smo sklopili ugovor koji garantuje da ceo transfer novca ide preko servera banke a nikakvi podaci korisnika ovih usluga ne ostaju u sistemu agencije, tako da putnici mogu biti sigurni u bezbednost i sigurnost ličnih podataka", kaže Miloš Lalić, direktor agencije Putovanja.info.

 

Da li elektronski dokumenti imaju istu važnost kao i papirna dokumenta?

Elektronske uplatnice, vaučeri, ugovori kao i druga dokumenta u elektronskoj formi shodno Zakonu o elektronskoj trgovini kao i Zakonu o turizmu imaju istu važnost kao i papirna dokumenta.

Nakon izvršene rezervacije, putniku se na mejl šalje sva potrebna dokumentacija tako da je moguće potpisati ugovor i izvršiti plaćanje i bez dolaska u turističku agenciju.

 

Autor: Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...