Rusi kupili pola crnogorske obale

Kategorija: Biznis
Tagovi: Crna Gora, More, Zavala, Amia, Budva, Sveti Stefan, Miločer, Kotor, Kolašin, Podgorica

Grupa biznismena okupljenih oko Udruženja kupaca vila "Amia", Igor Peljuhno, Naum Emiljfarb i Igor Čaplidin, uspeli su da u protekle dve godine kupe više od pola miliona kvadrata zemlje u Budvi, na Svetom Stefanu, u Miločeru, Kotoru, Kolašinu, kao i apartmansko naselje "Dukljanski vrtovi" na Zavali.

Kako pišu podgoričke Vijesti, njih trojica planiraju da na kupljenoj zemlji grade hotelske i apartmanske komplekse i među malobrojnima su koji za to trenutno imaju novca.

Istražujući nekoliko atraktivnih kupovina koje su se tokom protekle dve godine dogodile na budvanskoj rivijeri, Vijesti su otkrile osam firmi, a njihov broj je možda i veći, koje su osnovali ili u njima imaju udela trojica biznismena.

Pošto je ruski milijarder Sergej Polonski doživeo 2009. godine finansijski brodolom i doveo u pitanje projekat na Zavali, trojica biznismena animirala su 86 kupaca vila i pridobila njihovo poverenje.

Njih trojica za pet miliona evra otkupljuju podružnicu beogradske kompanije "Montera" koja je bila angažovana na ovom projektu kao izvođač radova, da bi potom, posle stečaja u "Slav in", kupili i ovu firmu i tako postali apsolutni vlasnici Zavale.

 

Autor: Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...