Sajentološka sekta: horor koji ne želite u svom životu

Kategorija: Porodica
Tagovi: Sea Org, Sajentološka Sekta, Tom Kruz, Kejti Holms, Vil Smit, Sekta

Vest o razvodu Toma Kruza i Kejti Holms privlačila je mnogo medijske pažnje i pre nego što se pročulo da je povod za njega bio glumičin strah od sajentologije. Američki tabloidi danima pišu o tome da se Holms nikada nije predala učenjima Sajentološke crkve, dok je njen suprug gotovo opsednut njima i da je do razvoda doveo njen strah da će njihovu kćerkicu Suri uvući u to.

Danas su objavljene fotografije sajentološke zajednice Sea Org u koju je, navodno, Kruz planirao smestiti šestogodišnju Suri. Ti planovi, pišu mediji, bili su poslednja kap nakon koje je Kejti odlučula pobeći i zatražiti potpuno starateljstvo nad detetom.

Sea Org nalikuje vojnoj akademiji. Smeštena je u Kaliforniji. Na zidovima koji je okružuju su snajperska "gnezda".

Oni koji se priključe ne smeju imati decu, dobijaju 50 dolara džeparca, a mogu biti kažnjeni ako samo "ružno" pogledaju nekoga.

Kazna je bacanje u takozvanu "rupu" - dve prikolice odvojene samo za kažnjavanja.

FBI istražuje ovu zajednicu zbog sumnji da se bave trgovinom ljudima. Jedan odbegli član svedočio je da su ga držali zaključanog, bez hrane i vode, čak 18 sati dnevno.

Svedočenja drugih bivših članova ove organizacije, koju finansira i holivudska zvezda Vil Smit, dokazuju da Kejtini strahovi nisu neopravdani.

Svi koji se priključe moraju se obavezati na vernost tokom "milijardu godina", a takva se zakletva očekuje i od dece mlađe od 10 godina.

Članovi takođe ne smeju da napuštaju bazu, a kada pobegnu traži ih specijalizovani tim koji koristi emocionalni ili fizički pritisak da ih vrati.


Autor: Economy.rs

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...