Dok gazda odmara, neko mora i da radi

Kategorija: Porodica
Tagovi: Menadžeri, Odmor, Letovanje, Turizam

Menadžeri se usavršavaju kako da se što bolje opuste na odmoru i ne rade ništa što ih podseća na posao, dok to nije slučaj sa radnicima.

Polovinu menadžera ne zanima šta se dešava na poslu dok su na odmoru, dok gotovo svaki treći to zahteva od svojih radnika, pokazuje jedno istraživanje sprovedeno u SAD.

Broj menadžera koji ne žele ništa da rade dok su na odmoru gotovo je duplo veći nego ranijih godina: u 2010. godini samo se 26 odsto u potpunosti odmaralo.

To što se povećava broj menadžera koji ne mare za posao dok su na odmoru, ne znači da je to slučaj i sa njihovim zaposlenima.

Čak 37 odsto menadžera očekuje od svojih podređenih da povremeno proveravaju kakva je situacija u firmi, čak i dok su na odmoru.

Samo u prošloj godini, 3/5 amerikanaca nije iskoristilo sve dane odmora. Kao glavni razlog za skraćivanje odmora amerikanci navode strah da će ih po povratku na posao čekati gomila posla koji je nemoguće uraditi u predviđenom radnom vremenu.

81 odsto menadžera je iskoristilo ili planira da iskoristi odmor, što je znatno više u odnosu na radnike od kojih će se tek 65 odsto odmarati ove godine.


Autor: Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...