O muškarcima i cipelama

Kategorija: Kozmetika i moda
Tagovi: Muškarac, Muškarci, Cipele, Stil, Obuvanje, Obuća

Muškarac koji ima stila nije onaj koji će imati više pari obuće nego žena sa kojom je u vezi, naprotiv, to je onaj koji će znati da odabere nekoliko klasičnih modela koje će umeti da uskladi sa ostatkom garderobe. 



Cipele otkrivaju mnogo toga o muškarcu. Muškarac koji nosi lepo, dobro skrojeno odelo uz jeftine, razgažene cipele, ne posvećuje mnogo pažnje detaljima. A ako dok hoda ispred vas registrujete da nije skinuo cenu, i da obuća koju nosi nije ni očišćena kako treba... pa, možda bi trebalo da ga pustite da produži.

Muškarac koji ima stila nije onaj koji će imati više pari obuće nego žena sa kojom je u vezi, naprotiv, to je onaj koji će znati da odabere nekoliko klasičnih modela koje će umeti da uskladi sa ostatkom garderobe, i koji nikada, bez obzira na vremenske uslove, neće ići okolo u prašnjavim ili blatnjavim cipelama.

Naravno da to ponekad ne može da se izbegne, kad je napolju provala oblaka ili nešto slično, ali nema toga što se ne može dovesti u red uz malo truda i nekoliko vlažnih maramica.

Važno je da obuća koju izaberete bude kvalitetna, od prirodnih materijala, jer će takvi modeli, uz pravilno održavanje, trajati godinama.

Osnova vašeg stila kada je o obući reč trebalo bi da budu klasične crne kožne cipele na pertlanje.

Birajte par izrađen od kože visokog sjaja, sa kožnom postavom i kožnim đonom, na pertlanje. Peta bi trebalo da bude "slagana", a pravu slaganu petu prepoznaćete po tome što je na takvoj obući unutrašnji ćošak pete "odsečen", tako da možete biti sigurni da peta nije "izlivena" a zatim naknadno obrađena da deluje kao slagana. Takve cipele prolaze i uz poslovno odelo i uz tamne farmerke i dobru košulju za nešto opušteniji večernji izlazak.

Kada je o takvoj obući reč, morate voditi računa, čim se đonovi izližu, vreme je za redovno održavanje kod obućara.

Sledeće što vam je neophodno su kožne cipele sa gumenim đonom za lošije vreme. Ali, sa ovakvim modelima morate biti oprezni. Koliko god vi vodili računa, kad đonovi krenu da se "troše", nema im pomoći. Vreme je za novi par.

Kada je reč o patikama, tu imate mnogo širi izbor. Odaberite one koje vam se dopadaju, važno je samo da vam budu udobne i da ih redovno perete. Bez obzira na to što su patike obično deo "opuštenih" odevnih kombinacija, nedopustivo je da idete naokolo u prljavoj obući. Pa makar to bile i patike.

Na ovaj spisak mogao bi se (možda) dodati i po jedan par mokasina ili brodarica. Ako baš ne možete da im odolite. Ali, imajte u vidu da ovakvi modeli dobro stoje zaista retkim muškarcima, pa dobro razmislite da li baš želite da rizikujete.

I još nešto, nikada, ali stvarno nikada nemojte ići okolo u papučama. Osim ako se niste uputili na plažu.


Autor: Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...