Svingovanje: tabu tema ili nešto što bi trebalo obavezno probati?

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Svingovanje, Svingeri, Razmena Partnera, Seks, Sex

Drug vašeg dečka ne samo da je dobar frajer, nego je dobar kao polubeli ‘lebac. On je zgodan, seksi i, ako je verovati glasinama koje ste čuli, dobar u krevetu. Potajno fantazirate o njemu, ali jeste li stvarno spremni na to da se ikada upustite u nešto više?

Ako ste zainteresovani da budete u vezi, a da se ponekad upustite u avanture sa drugim ljudima, prvi korak trebalo bi da bude odlazak na svingersku žurku. Možete da probate i zamenu partnera u društvu prijatelja, ali to često može da dovede do velikih svađa i neprijatnih situacija, tako da nije preporučljivo.

Na prvi pogled, svingovanje deluje izvikano, ali zapravo nije tako. Kada se priključite društvu svingera iznenadićete se koliko će to učiniti čuda kako za vaš društveni, tako i za vaš seksualni život. Svingovanje je idealno za ljude koji imaju stabilnu vezu, ali ni jedno ni drugo nisu voljni da budu monogamni, tako da dok uživaju u svim čarima veze, takođe mogu slobodno seksualno da eksperimentišu sa drugim ljudima.

Možda zvuči kao paradoks, ali svingovanje daje okvir seksualnom eksperimentisanju sa drugim ljudima, što smanjuje šanse za prevarom u vezi. Na kraju krajeva, ako vam vaša druga polovina dozvoljava da spavate sa drugim ljudima, onda je to definitivno prava stvar.

S druge strane, nije lako shvatiti i prihvatiti takav način života. U stabilnoj ste vezi, a opet možete da spavate sa kim god poželite. To definitivno nije uobičajeno ni jednostavno. Ko god da u vezi predloži svingovanje kao opciju, treba da znate u šta se upuštate.

Da li je svingovanje trend?

Svingovanje se rodilo u Evropi tokom Drugog svetskog rata. Vojnici bi ponekad dolazili na žurke na kojima se praktikovalo izvlačenje ključeva. Naime, muškarci bi svi stavili svoje ključeve u jednu činiju, a žene bi ih nasumice izvlačile. Ideja je bila da idu kući sa onim muškarcem čiji bi ključ izvukle.

Da ne bude zabune, svingovanje nije isto što i seks komuna nastala sedamdesetih godina. Ono podrazumeva kratkotrajna seksualna iskustva sa drugim osobama ne ugrožavajući pritom ideju o dugoročnoj vezi između dvoje ljudi.

Svingovanje u praksi

Ukoliko ste slobodoumni i živite po svom bez obzira na to šta će reći svet, svingovanje može biti prava stvar za vas. Ako ste pomalo voajer ili egzibicionista, svingovanje vam može pomoći da zadovoljite svoje unutrašnje potrebe. Kada odlučite da biste probali nešto tako nekonvencionalno, morate da budete potpuno opušteni, da imate poverenja u partnera i da znate zašto to radite. Nije mala stvar da tražite tako nešto od voljene osobe i obrnuto, tako da kao par morate biti potpuno sigurni da želite da probate tako nešto.

Svingovanje raznih vrsta

Ono što ljude najviše pali kada je u pitanju svingovanje jeste posmatranje dvoje ljudi kako vode ljubav. Ako ste to ikada radili pred ogledalom, onda znate o čemu pričamo!

Naravno, to je samo jedna od mnogih mogućnosti kada je reč o svingovanju, te nije loše znati neke osnovne termine da slučajno ne pristanete na nešto što niste znali šta je.

Zamena zvana “laki peting” (Soft Swap)

Ovakva vrsta svingovanja podrazumeva ljubljenje, maženje, pipanje, a ponekad i oralni seks.

Potpuna zamena (Full Swap)

Sam naziv kaže da se ovde radi o potpunoj zameni partnera radi seksa.

Barebacking

Ova vrsta svingovanja takođe podrazumeva potpunu zamenu partnera, ali bez korišćenja zaštite, što definitivno nije dobra ideja.

Kako naći partnere za svingovanje

Postoje specijalni noćni klubovi namenjeni ljudima zainteresovanim za svingovanje. Oni imaju na raspolaganju sobe, saune, krevete, tuševe i, naravno, kondomate na svakom koraku.

Naravno, svingovanje možete da organizujete i kod svoje kuće ako se tako osećate prijatnije. Ako ste pozvani kod nekoga, onda ponesite flašu vina i budite totalno opušteni.

Važna pravila igre

Glavno pravilo je da se zaštitite. Ako vam neko ponudi svingovanje bez zaštite, nemojte da pristajete na to!

Nemojte ništa da radite na silu. Neka vas vodi unutrašnji osećaj.

Nemojte da vam bude neprijatno da odbijete neku ponudu, ali budite taktični i ljubazni. To je vrlo bitno među svingerima. Isto tako ne nasrćite na prvi par koji snimite.

Ako osećate potrebu, obucite se provokativno i predložite korišćenje igračaka. Samo pazite na higijenu i zdravlje.

Kakvi su rizici za parove koji svinguju?

Svingovanje se ponekad čini kao prevara nazvana drugačije. Neki parovi, međutim, kažu da im svingovanje pomaže da razbiju rutinu i da se zabave. Mnogi tvrde da ih upravo svingovanje čini zadovoljnijima i učvršćuje im vezu.

Međutim, dešava se da neko bude i povređen. Neko ne može da podnese da gleda svog životnog saputnika kako vodi ljubav sa drugom osobom, a često se dešava da jedan od partnera počne i da sumnja u svoje seksualno umeće. Naravno, i ljubomoru je ponekad teško obuzdati.

Za kraj

Ne postoje pravila koja kažu koliko često bi trebalo da svingujete. Sve zavisi od vaših potreba i potreba vašeg partnera. To može biti samo jednom i nikad više, svake godine ili svake nedelje ukoliko vam smeta seks samo sa jednom osobom.

 

Autor: http://wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...