Marija Šarapova najbogatija sportistkinja sveta; ana ivanović osma

Kategorija: Sport
Tagovi: Marija Šarapova, Ana Ivanovic, Na Li, Serena Vilijams, Karolina Voznjacki, Danika Patrik, Nascar, Sport, Tenis, Bogatstvo

Marija Šarapova je osmu godinu zaredom najbogatija sportistkinja sveta, sa zaradom od čak 27,1 milion dolara. Naša Ana Ivanović našla se na osmom mestu.


Ruska teniserka Marija Šarapova je za samo godinu dana svoj imetak uvećala za 27,1 milion dolara, zbog čega je prema izboru magazina „Forbs“ ponovo proglašena za najbogatiju sportistkinju.


Dugonoga teniserka je, osim zvezda teniskih terena, i veoma uspešan promoter brojnih sportskih i modnih brendova. Zapravo poslednjih godina Marija mnogo više zarađuje van terena nego na njemu, jer joj je tenis doneo pet miliona dolara zarade, a ugovori van terena čak 22 miliona.

Ona planira da uskoro lansira i liniju slatkiša „Šugarpova“, pored odeće i nakita koji se već prodaju pod njenim imenom.

Na drugom mestu liste najbogatijih sportiskinja je Kineskinja Na Li (18,4 miliona dolara), a slede Amerikanka Serena Vilijams (16,3) i Dankinja Karolina Voznjacki (13,7).

Peto mesto pripalo je američkoj vozačici NASCAR-a Daniki Patrik, koja je za godinu dana zaradila 13 miliona dolara. Ana Ivanović je na osmom mestu sa 7,2 miliona dolara, koje je zaradila od jula prošle do jula ove godine.

Autor: Economy.rs

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...