Eto zašto on nije materijal za brak

Kategorija: Porodica
Tagovi: Brak, Porodica, Privlacnost, Seks, Novac

Njegov šarm ga je lansirao na počasni tron u tvom životu i tako visoko kotiran postao je čovek bez mane i naizgled bezopasan. Srećna udišeš svaki minut vaše bajke, ali u jednom trenutku bezobrazna realnost te trgne iz snova i zapitaš se ima li vaša veza budućnost, vredite li ili ne.

Devojka – objekat. Ukoliko on ne prestaje da govori o tvojim fizičkim kvalitetima, a sve češće njegove govorancije poprimaju negativan ton, eto vidnog upozorenja. Sigurno ne želiš da budeš čokoladna poslastica za njegove oči, niti da se osećaš kao lutka u izlogu izložena očima prolaznika. U ovakvim situacijama, vaš odnos ti diktira primarni cilj tvog života – besprekoran izgled nakon napornog dana na poslu, pa čak i u jutarnjim časovima. Nesebična slika realnosti skladištena u oštru dozu kofeina ti mora pomoći da se probudiš, iniciraš promene ili nastaviš dalje… bez njega.

Flert struji njegovim venama. Zaveo te je, prisvojio tvoje srce i sposobno upravlja tvojim bićem na zadovoljavajući način. Ali… on ne prestaje da se okreće za drugim devojkama, čak i u tvom prisustvu ne manjka njegovih razgovora sa drugim devojkama. Epicentar usmerenosti pažnje se pomera sa tebe na prvu devojku koja podeli vazdušni prostor sa vama. Jedno od vas dvoje mora odustati od navike! On od „bezopasnih“ flertova, ili ti od njega.

Nekoliko vrsta privlačnosti.  Prva stvar čijim posredstvom dve osobe stupaju u bliži emotivni kontakt svakako jeste fizička lepota, zavaravali se mi ili ne. Ali, da li si mu ikada bila privlačna na još neki način, a on tebi? Ukoliko tvoj odnos sa njim u harmoniji održava seks na brzaka, sažaljenje, dosadu ili usamljenost krajnje je vreme da presečeš tanku nit među vama, bar razbijanjem iluzije o potencijalnom braku. Ukoliko te nikad nisu privukle njegove reči, zanimljivi razgovori i unutrašnjost njegovog bića verovatno nikada i neće. Za viši stadijum emotivnog zbližavanja svakako je potrebna „psihička“ privlačnost.

Seks. Vaša veza nema bračnu perspektivu ukoliko joj najjači oslonac pruža seksualni užitak. Seks je oruđe koje na zdrav i prijatan način produbljuje emotivnu povezanost između dve osobe. Jasno je da „uđi – izađi“ odnos ne sme da bude jedina stvar koja na ulici prepliće vaše prste, a u glavi stvara iluziju veze sa budućnošću.

Novac. On nema stalan posao. Nekoliko ponuda je odbio sa izgovorom da „čeka onaj pravi posao“. Živi krajnje hedonistički bar po pitanju novca – svoju uštećevinu  rasipa na kocku, provod i materijalno potrošne stvari. Kada „zagusti“ tu je tvoj novac. Osim sebe on ne investira ništa više u vašu budućnost, a troši čak i ono tvoje. Jedan je izlaz, dve su mogućnosti. Na tebi je de odlučiš.

Izbegava planiranje. Uz jutarnju kafu počnete priču o datumu vašeg venčanja. Zapravo ti oživljavaš maštanja o dalekoj budućnosti, a on uvek ima neka preča posla – dnevne novine, bitan telefonski razgovor, šetnju psa. Često se dešava i da ne želi da razmišlja o „konkretnoj“ budućnosti, a planovi mu ne sežu dalje od večerašnje fudbalske utakmice. Suoči se sa tim – teško da će on ikada biti spreman za bračnu zajednicu.

Razgovor o bebi čini ga nervoznim i neraspoloženim. Emotivno ushićeni šetate parkom, a pored vas proleti dečija lopta. Odvažno ispružiš ruke i vratiš je simpatičnom malom čoveku (dok raznežena očekuješ osmeh svog dragog). Jedan pogled na muški deo vaše zajednice i pada ti mrak na oči. Njegova facijalna ekspresija je odjednom poprimila odraz negodovanja. Ne želi ni da odgovori na pitanje šta mu je, a kamoli da razgovara o vašem detetu (bilo kada u budućnosti). Beži od njega, pre nego što on pobegne od tebe!

Mamin sin. Iako ga je životna dob dovela do kasnih dvadesetih, mama je i dalje oko njega – pere, pegla, kuva, sređuje za njim… Poražavajuće je ako njega nije sramota zbog toga. Krajnje je vreme da se ostavi ženske suknje svoje majke, preuzme odgovornost za svakodnevne životne aktivnosti i za vašu budućnost. Verujemo da ne želiš biti majka deteta zarobljenog u telu odraslog muškarca.

Neljubazan je. Ima istine u tvrdnji da će se prema tebi ophoditi kao što se ophodi prema majci. Dakle, ukoliko je neljubazan prema ženi koja mu je podarila život, eto tvoje reflektovane budućnosti. Može on biti mio i drag, ljubazan i rečit kada si ti u pitanju, ali stvar pogoršavaju i sitnice – ukoliko se ne ophodi prema konobaru (recimo) sa dozom poštovanja i ljudskosti, učini sebi uslugu i oslobodi ga se.

Isključena si iz njegove porodice. Već dugo se viđate, ali te on još uvek nije predstavio članovima porodice, a u gorem slučaju i ne priča sa tobom o familijarnim dešavanjima. Očigledno te ne vidi kao deo svoje budućnosti.

Zla porodica. Ukoliko si, ipak, upoznala njegove bližnje, a prema tebi se ne ponašaju na primeren način, trebalo bi da se zapitaš da li ga voliš toliko da bi trpela dramu njegove majke, babe, strine, sestre, tetke, oca, kuma…

Ne poštuje dogovor. Dogovorite se da izađete u 18 časova, a on se u najboljem slučaju pojavi sa sat do dva zakašnjena. U tim podvizima ti si izgubila podatak o brojčanom stanju njegovih kašnjenja, kršenja dogovora. Kada uvidiš da mu tvoje govorancije ne dopiru do mozga i da mu izgovori više i nisu dobro argumentovani, zapitaj se šta te očekuje u vašem braku. Recimo, čekanje pred oltarom?

Šesto čulo. Čak iako nije okarakterisan kao osoba bez perspektivne bračne budućnosti – poslušaj intuiciju. Ukoliko te unutrašnji glas upozorava protiv zajedničke budućnosti, ne odbacuj ga olako.

 

Autor: Wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...