Predstavljamo: "humanitarni radio"

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Humanitarni Radio, Ekspres, Organizacija

Humanitarno udruženje građana “Ekspres” je neprofitna i nevladina organizacija koja okuplja osobe sa invaliditetom i ostale ugrožene kategorije građana. Udruženje ima mogućnost da deluje kako u zemlji, tako i u inostranstvu, što zavisi od eventualne saradnje sa istim ili sličnim udruženjima. Udruženje je osnovano i registrovano 08.03.2012.god., radi pružanja svih vidova humanitarne pomoći osobama sa invaliditetom, kao i svim ugroženim kategorijama ljudi. Osnivač Udruženja je grupa građana, a predsednik je g. Branko Lukić, slepo lice sa 100% ostećenjem vida, na čiju inicijativu je osnovano Udruženje, kao i internet radio stanica na adresi www.humanitarniradio.com.

Udruženje ima raznovrsne, veoma ozbiljne i sadržajne ciljeve, pre svega razvijanje svesti kod građana o postojanju osoba sa invaliditetom, od kojih su neka rođena sa nedostatkom ili je taj nedostatak nastao tokom zivota usled različitih okolnosti, zatim se bavi promocijom aktivnosti osoba sa invaliditetom, kao i obukom, edukacijom i informisanjem OSI o uslugama koje su dostupne na lokalnom i globalnom nivou.

Radio je osnovan radi pružanja informacija o životu i humanitarnom radu kako pojedinaca tako i ostalih humanitarnih organizacija i udruženja. Po našim saznanjima, ovo je prvi specijalizovan radio ovakvog tipa na Balkanu, i sa ovakvom programskom orijentacijom. Ideja za osnivanjem radija je potekla od samog osnivača Branka Lukića, koji je  na ličnom primeru, kao osoba sa invaliditetom, u svakodnevnom životu bio prosto ophrvan problemima na koje je nailazio i koje nije uspevao da reši, pa mu je problematika te ugrožene grupacije izuzetno dobro poznata, ali koji se nada da će ideja koju programski promoviše zaživeti I naići na punu podršku relevatnih struktura, tako da očekujemo uskoro i dobijanje frekvencije.

Ideja je podržana od svih ljudi dobre volje, mnogobrojnih ustanova, lokalne samouprave, republickih organa, mnogobrojnih medija, elektronskih I štampanih, i ta podrska nam mnogo znači i daje podstrek za dalji i još uspešniji rad.

Radio neprekidno emituje program 24 sata, pod geslom “Govori da bih te video”, gde pored raznovrsnog muzičkog sadržaja emituje govorne priloge i emisije koje su uglavnom humanitarnog I edukativnog tipa. Redovno emitujemo apele za razne humanitarne akcije i obavljamo razgovore sa akterima. Od informativnog programa preuzimamo vesti Glasa Amerike i radija Slobodna Evropa, sa kojima imamo potpisane ugovore. Izdvojili bismo redovnu emisiju Gost u studiju koja pocinje svakog dana od 13 sati, a gosti su eksperti iz oblasti zdravstva, prosvete, prava, predstavnici ustanova socijalne zaštite, humanitarnih udruženja i organizacija i oni koji mogu da pomognu osobama sa posebnim potrebama. Program je namenjen ljudima dobre volje čime dajemo jasan doprinos u otklanjanju predrasuda prema osobama sa invaliditetom, kroz edukaciju, pomoć u njihovoj integraciji, a sve u cilju postizanja boljeg i potpunijeg života pomenute populacije.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...