Koliko je pametno da neko bude naš prioritet u životu?!

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Ljubav, Muško Ženski Odnosi, Prijatelji, Prioritet, Veza, Zvoncica

Kada volimo nekog, kada nam je neko drag, naravno da će da nam postane važan, da će postati naš prioritet. Ali šta ako dođe do preokreta? U smislu, šta ako se desi da sve krene na dole?

Svaka veza, da li to bila prijateljska ili ljubavna, treba da se se gradi, ali najbitnije jeste na kakav način se ta veza gradi. To je isto kao i kad gradiš kuću, ako temelj dobro ne uradiš, onda ti se kuća ruši. Tako važi i za veze. Potreban je trud, poštovanje i iskrenost. Svaka veza može da uspe. Uglavnom. Ali da bi ona uspela potrebno je dvoje. Za sve je potrebno dvoje. Veoma važna stvar u vezi jeste komunikacija i razumevanje. Niko nije idealan, svako ima svoje “bubice”, ali ako hoćeš tebe neko da prihvati onakvog kakav jesi, onda moraš ti da nađeš razumevanja za druge. Nismo svi isti, imamo različita mišljenja, stavove, razmišljanja, itd. Ali treba da se nađe ta neka zlatna sredina, u principu, da svaka strana bude zadovoljna. Jer ako nema komunikacije, ako nema razumevanja, ako nema poštovanja, a najvažnije iskrenosti, onda dolazi do sukoba.

Ne možemo uvek da se oslonimo na osobu koju volimo, jer svi mi grešimo, mnogo očekujemo, a posle se razočaramo. Treba dobro upoznati nekog, kako bi znali šta možemo da očekujemo ali pritom da se ne razočaramo. Jer smatram da nema ništa gore nego kad se razočaraš u osobu koju voliš. Treba biti pažljiv, treba birati prijatelje, dečka, devojku, itd.

Kako da otkrijete da ste “samo opcija” nekome ko je vama sve?

1. Očekuju od vas da date sve od sebe, a zauzvrat ništa ne pružaju
2. Uglavnom vas uvek razočaraju, iako ne očekujete previše
3. Ponašaju se prema vama kao da ste na “vešalici” i uvek kada nemaju šta da rade vi ste im potrebni
4. Ne zanimaju ih vaša osećanja, ne žele da slušaju vaše probleme, samo gledaju sebe i svoje probleme
5. Osećate se loše kad ste pored te osobe (uglavnom povređeni budete)
6. Kada svima drugima posvećuju pažnju i fini su prema drugima, a prema vama ni trunke pažnje i poštovanja
7. Uvek uzimaju sve zdravo za gotovo iako se trudite oko njih
8. Sebični su, misle samo na sebe, njihovi problemi su im preči od vaših i manipulišu vama sve vreme

Ako ste ste prepoznali u nekim od ovih gorenavedenim stavkama, onda treba malo da se povučete sa strane, da razmislite dobro da li ta osoba vas zaslužuje i da shvatite da nismo svi sti, neki od nas su previše emotivni i vole da ugađaju drugima jer ih to čini srećnim, a sa druge strane postoje oni koji misle samo na sebe, da isto tako to rade nesvesno, a ne žele da vas povrede, već da su takvi po prirodi. A naravno ima i onih koji to namerno rade, takve ljude treba držati dalje od sebe, jer možda tamo negde, neko baš želi vašu pažnju.

 

Wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...