Ne može zauvek padati kiša

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Blog, Ljubav, Ne Može Zauvek Padati Kiša, Poverenje, Violeta Stojanović

Konačno sam se odvažila da napišem tekst o poverenju. Kako nastaviti dalje posle kraha jedne veze i još gore, kako oprostiti? Ljudi su različiti, takve su i ljubavi, ali postoji nešto zajedničko, isti je raskid i iste su muke posle njega. Pa podelimo ih zajedno. Za sve nas koji smo nekada bili ostavljeni, pa preboleli ili smo još u “ne spominji mi tu osobu” fazi. Naučila sam iz svog bola da prepoznam osobu koja iako se smeje, pati. Znate ono kad nekome zacakle oči, a on pogleda u stranu. Ili svi pričaju o ljubavi, a on uzdahne. Takva osoba bila sam i ja.

Postoje problemi, brdo njih, ali ako ih ne shvatite kao probleme koji sputavaju, već kao znakove koji vas usmeravaju, eto rešenja. Sve postaje moguće. Čak i ako te neko izneveri pa poželi da popravi grešku. Ipak, kako popraviti slomljeno srce? Sa nekim stvarima se ipak ne treba igrati, zar ne? Shvatila sam jednu stvar. Da kada se nešto okonča, hteo ti da nastaviš dalje ili da se vratiš toj osobi, važno je da oprostiš. Oprosti mu sva (ne)dela, prave i pogrešne postupke. Oprosti mu, jer je bio deo nečega što se zove život. Ako ti je stalno govorio: “dobro jutro, laku noć, slatka si, volim tvoj osmeh…”, nauči živeti i bez toga. Ako je bio tvoje svetlo, nauči se snalaziti u mraku. A ako poželi da bude tvoje svetlo na kraju tunela, daj mu i tu šansu. Prestani da šokiraš sebe stvarima iz prošlosti. Snaga je biti jak kada svi misle da ćeš se predati. Raskrsti sa onim što te nekada bolelo, a danas te muči. Imaj mir koji je neophodan svakome ko je željan pravih stvari. Sposobnost da se izboriš sa tim ne treba da izmoliš, iskukaš ili kupiš, samo je dovoljno jako poželi i jednog dana probudićeš se nasmejana, jer si jaka. Ne pokušavaj živeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u isti čas. To su tri različita mesta, a biti uspešan možeš samo na jednom. Izaberi! Jednom ćeš morati da daš sve i da ne boli. Ne treba ti neko koga već nazivaš bivšim. Ako ti ovo uspe, onda je znak da si raskrstila sa bivšom vezom.

Snaga nije samo izdržati, već i biti spreman da kreneš nešto iz početka. Ako si već dostigla ovaj stadijum, pronađi nekog ko će biti sve ono što si mrzela kod bivšeg. Pronađi tipa po svojoj meri i ne ustručavaj se da ga pokažeš svima. Ne daj da ti srce ostane zarobljeno u kavezu. Ne treba čekati presudu, već presuditi. Potraži pravu osobu, jer si lažnu već upoznala. Potraži njega koji će ti reći male reči, ali najvažnije. Što bi moja majka, a i svaka, verovatno rekla: “Pronađi, ćero, pouzdanog čoveka, čoveka od poverenja.”

Ako nikako nisi za opciju: “novi dečko – bolji dečko”, jedino što znam je to da vreme leči sve, pa i rane. Vremenom ćeš se navići na to da je taj neko pogrešio. Oprosti u svakom slučaju. A da li ćeš istom merom i dalje voleti, ne znam, ali znaćeš vredi li boriti se i dalje. To je pokazatelj. Kažu da je u takvim situacijama, najbolje pitati prijatelje. Ne treba ćutati o problemu. Iza tišine često se skriva vapaj za pomoć. Kada sam se ja našla u takvoj situaciji, pitala sam samo sebe. Znam samo to da se vremenom navikneš na rastajanje, a naučiš se na sećanja. A to ti dođe isto kao susret, ali sa nekim novim. Vrlina je biti svoj i kad boli. Ljubav se stiče polako, od jednog osmeha, do drugog, trećeg, sve dok se ne napravi jedan koji se ne skida i koji ne boli. Tek onda, nikad nećeš poželeti da gledaš u stranu. Onaj ko te voli, ne dozvoljava ti da sumnjaš. Znaj da: “ne može zauvek padati kiša”.

 

Wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...