Wired: najgore tehnologije koje je čovek izmislio

Kategorija: Nauka i tehnologija
Tagovi: Izum, Inovacije, Facebook, Catpcha, Dremanje, Qr Kod, Kreditne Kartice, Fax Mašina, Smartphone, Alarm, Prepoznavanje Govora, Apple Ipad

Magazin Wired pitao je svoje čitaoce da otkriju koje su po njima najgore tehnologije koje je čovek smislio.

Prepoznavanje govora na telefonu

Zvanje putem glasovnih komandi je poput pozivanja sedmog nivoa pakla. Ovakvi sistemi nikada nisu u stanju da razumeju kompleksne izjave, a vrlo često imaju probleme i sa prostim rečima i brojevima.

Alarm na automobilu

Pisanje isključivo velikim slovima stvara osečaj hitnosti, međutim, poslednji put kada se neko ozbiljno potresao u vezi sa upaljenim alarmom na automobilu, bilo je 1988.
Nikome više nije stalo do zavijajućeg zvuka sirene. Naučili smo da ignorišemo buku alarma, bez obzira na mesto i vreme.

Kamera na iPad-u

Ukoliko posedujete iPad postoji dobra šansa da u vašem tehnološkom arsenalu postoji smartfon ili digitalna kamera. Zašto njih ne biste koristili umesto što izgledate prilično smešno pokušavajući da slikate sa nečim što je najbliže fensi monitoru.

Faks mašine

Bez obzira na to koliko želimo da faks mašine postanu stvar prošlosti, mnogim kompanijama su i dalje potrebni potpisi koji nisu u elektronskoj formi.

Čitači kreditnih kartica

Ponekad je „da“ dugme odmah do ekrana, ponekad je na numeričkoj tastaturi, a ponekad je na ekranu osetljivom na dodir. I dok vi pokušavate da pogledom otkrijete gde se nalazi, prodavac vas sve vreme gleda kao da nikada u životu niste obavili finansijsku transakciju.

QR kodovi

Bez obzira na njihovu popularnost u marketingu, uglavnom ih retko koristimo. Nekada nam pružaju potrebnu informaciju, nekada nas vode do određene aplikacije, a ponekad direktno na sajt.

Dugme za dremanje na satu

Ovo dugme je užasan izum. Pet do deset minuta više sa zatvorenim očima nikako se ne može računati u san. Zapravo, njegovo pritiskanje svakih par minuta samo će dovesti do toga da se osećate mnogo umornije nego da ste odmah ustali kada se oglasio alarm.

Kepča

Kepča je dobar samo za dve stvari: za sprečavanje zaista glupih robota i za frustriranje ljudi koji moraju da besomučno pritiskaju refresh dugme u nadi da će se pojaviti nešto što nisu hijeroglifi.

Facebook

Facebook je za mnoge postao nužno zlo. Želimo da budemo u kontaktu sa starim prijateljima, ali zašto moramo da svakih par meseci apdejtujemo bezbednosna podešavanja? Sada je Facebook predstavio aplikaciju koja nam omogućava da otvorimo link koji je neko postavio, to je sigurno bolje od direktnog linka ka tom sajtu.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...