Ljubite se na ulici, slobodno!

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Mesto, Ljubljenje, Beograd, Kvadrat, Beton, Zona

Ako ste ovih dana šetajući Beogradom naišli na kavadrat iscrtan na betonu u kojem piše "mesto za ljubljenje", znajte da se nalazite kraj zone u kojoj slobodno možete da poljubite onoga koga volite. 



Nekada su poljupci bili dozvoljeni samo u privatnim odajama, ljubljenje na javnom mestu bilo je skandalozno. Vremenom smo spustili prag tolerancije, pa se poljubac preselio u parkove, na autobuska stajališta, u gradski prevoz, u mrak bioskopske sale…

Onima koje je i dalje "blam" da se ljube javno, namenjeni su "kvadratići slobode". U Beogradu ih ima na nekoliko lokacija, a predstavljaju mesta na kojima svoja osećanja možete iskazati slobodno kroz poljubac sa dragom osobom.

Kreativni studenti Fakulteta za medije i komunikacije su osmislili i realizovali akciju "Mesto za ljubljenje" koja podrazumeva da se na omiljenim mestima okupljanja stanovnika Beograda, iscrta kvadrat i u njemu napiše "mesto za ljubljenje".

Tako je privatnost četiri zida definitivno i legalno izašla na ulicu, zahvaljujući beogradskoj "strit art" umetnici Korneliji Szabo i grupi studenata.

Mesta za ljubljenje u Beogradu nalaze se ispred ulaza u KC "Grad", autobuskom stajalištu preko puta TC "Ušće", Čavketovom pasažu na Terazijama, keju pored SC "Milan - Gale Muškatirović", platou ispred Crkve Svetog Marka, na početku Brankovog mosta, platou ispred FMK.

Ako imate predlog gde bi još mogao da "nikne" kvadrat za ljubljenje, predložite na Facebook stranici Mesta za ljubljenje/Kissing area, ili putem Twitter naloga @ljubimo_se.

Dok čekate da se iscrta vama najbliži kvadrat, stanite na neku od postojećih bezbednih lokacija i slobodno, bez stida i straha da kršite ustaljene moralne norme, poljubite svog dečka, devojku, supružnika…

 

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...