Darežljivi milinko otkrio identitet

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Milinko, Srbija, Pokloni, Nova Godina

Neobična priča tajanstvenog Milinka, sajber humanitarca koji putuje Srbijom i krišom ostavlja poklone na trgovima onima koji ga prate preko "Facebooka “ i "Twittera“, dostigla je vrhunac. 

Najverovatnije pod pritiskom svih koji su želeli da saznaju ko stoji iza ovog sajber kriminalca, Milinko se otvorio na svom facebook nalogu:

”Priznajem - ja sam Milinko Isaković iz Loznice. Priznajem - privodili su me 2003. godine i zadržali neko vreme uz obrazloženje da mogu ugroziti bezbednost građana i Republike. (Ni danas mi nije jasno kako i čime?!).

Priznajem - oprostio sam im. Priznajem - sve sam činio iz ideala (i danas bih). Priznajem - nastaviću dalje.

Za Isakovića su mediji svojevremeno pisali da je hapšen u ”Sablji“ pod optužbom da je članovima zemunskog klana ”klonirao” kartice za mobilne telefone, sprečavajući tako njihovo praćenje. Potom je pušten iz pritvora bez podizanja optužnice. Medijima je potom ispričao da je predvodnik najorganizovanije srpske hakerske grupe, koja je svoje usluge pružala Vojsci SCG, policiji, haškim optuženicima, političkim partijama, ali i najorganizovanijim kriminalnim grupama u Srbiji.

”Za našu grupu javnost je prvi put čula kada smo tokom 1998. i 1999. godine zakupili internet domene poznatih ličnosti kao što su „www.karleusa.com“, „www.zorandjindjic.com“, „www.telekomsrbija.com“, www.kostunica.com“... To smo učinili kako bismo došli do brze zarade jer domene izdajemo u zakup po ceni od oko 50 evra, a sav prihod uplaćivali smo srpskim školama i bolnicama na Kosovu preko državnih institucija

Tako smo posle ove akcije došli pod udar kako policije, tako i kriminalaca u Srbiji, koji su želeli sigurnost u oblasti elektronike i kompjutera, ali o tome nisu imali pojma”, ispričao je tada, kako su ga nazvali, prvi haker Srbije i naveo da ga je policijski i vojni vrh angažovao da provaljuje u sisteme Pentagona, NATO, CIA, DEA i obaveštajnih službi zapadnih zemalja.

Milinko je za list “Alo” izjavio ranije da ima 33 godine, da živi na relaciji Beograd- Moskva.

Jednog dana probudim se sa idejom da sam dobar čovek koji je uradio nekakava dobra dela, dok već sledećeg dana pomislim da ću goreti u paklu jer prethodnog dana nisam Romu koji prosi na Brankovom mostu dao neki novac”, rekao je on tada.

Radeći u inostranstvu, uspeo sam da uštedim nešto novca, koji nije bio dovoljan da njim promenim svet, ali je bio dovoljan da mogu da nasmejem većinu. Zahvalan bogu, životu, sudbini i roditeljima, rešio sam da ono što imam podelim na ovaj način. Ja neću popularnost, zaista želim da podstaknem ljude da čine dobro”, kazao je Milinko.

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...