Vole li muškarci zaista dugonoge žene?

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Duge Noge, Seks, Privlacnost

Dugačke ženske noge oduvek su okupirale pažnju muškaraca, ali sve ipak ima svoju meru pa tako i noge.

Muškarci koji se nađu pred izborom između žena čije noge čine polovinu njene ukupne dužine i žena čije su noge duže od ostatka tela većinom biraju one proporcionalnije građene, pokazalo je istraživanje.

 

U ispitivanju koje je sprovedeno korišćenjem fotografija žena različitih proporcija učestvovalo je 1.000 muškaraca i žena. Muškarci su nakon pregledavanja fotografija trebali izabrati njima najprivlačnije dok se od žena očekivalo da pokušaju predvideti šta će izabrati muškarci.

Rezultati su bili poprilično iznenađujući, posebno za žene koje su mahom smatrale da će se muškarcima najviše svideti dugonoge žene no, oni su u velikoj većini izabirali žene proporcionalne građe.

Iznenađeni su bili i istraživači londonskog univerziteta Westminster gde je ispitivanje sprovedeno. Oni su smatrali da se duge ženske noge u muškim očima oduvek smatraju pokazateljima dobrog zdravlja i privlačnog izgleda.

Iako ne mogu sa sigurnošću tvrditi što je uzrok ovakvom rušenju mita, istraživači sumnjaju da se radi o podsvesnom strahu od ekstrema odnosno odstupanju od proseka.

Kao primer se navodi razmišljanje da bi žene s dugim nogama, koje češće imaju uže bokove, mogle imati problema s trudnoćom i porođajem, a kako je seksualnoj privlačnosti osnovni izvor nagon za reprodukciju, smatra se da bi to mogao biti ključni element koji je zaslužan za tako neočekivane rezultate.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...